Головна Новини Бізнес фінанси Творець біткоїну увійшов у топ найбагатших людей світу - що про нього відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Творець біткоїну увійшов у топ найбагатших людей світу - що про нього відомо

До рейтингу найбагатших людей увійшов творець біткоїну під псевдонімом Сатоши Накамото

14 квітня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Творець біткоїну під псевдонімом Сатоши Накамото увійшов в топ найбагатших людей світу. Його статки сягнули 61 мільярда гривень. Про це інформує Forbes.

Творець біткоїну увійшов у топ найбагатших людей світу - що про нього відомо

Рейтинг найбагатших людей: творець біткоїну увійшов в топ-20 - хто він. Фото: pymnts.com

За різними оцінками Сатоши Накамото володіє від 750 тисяч до 1,1 мільйона віртуальної валюти BTC. Так чоловік може випередити Майкла Блумберга, Роба і Джима Уолтонів.

Проте про самого творця біткоїна майже нічого не відомо. Раніше було зроблено кілька спроб розкрити реальну особу, яка стоїть за цим ім'ям, але жодна з них не привела до успіху. Дехто припускає, що під псевдонімом Сатоши Накамото може бути прихована група людей.

У своєму профілі на сайті P2P Foundation Сатоши вказав, що йому 37 років і що він живе в Японії. Проте й ці дані викликають сумнів — Сатоши пише англійською як рідною, а ПЗ Bitcoin не локалізовано для японської мови і не документовано японською.

Досить значне число людей підозрювалися в тому, що вони є Сатоши Накамото. Серед них Ілон Маск, американець японського походження Доріан Накамото, експерт з комп'ютерної безпеки Дейв Клейман. Проте всі ці люди спростували здогадки.

Нагадаємо, що вчора вартість біткоїна перевищила 63 000 доларів, піднявшись за добу на 4,83 відсотка. Так, біткоїн під час торгової сесії зріс у ціні на 2,67 відсотка до 62,525 долара за одиницю. Таким чином, вартість криптовалюти оновила історичний максимум. Детальніше про курс біткоїну читайте тут.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що українські чиновники у деклараціях за 2020 рік задекларували 46 351 біткоїн. Біткоїни у своїх доходах за минулий рік задекларували 652 посадовці: від представників місцевої влади до працівників міністерств та поліції. Хто та скільки біткоїнів має, дізнавайтеся в нашій інфографіці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини