Головна Новини Бізнес фінанси У Кабміні деякі чиновники отримуватимуть зарплату в е-гривні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні деякі чиновники отримуватимуть зарплату в е-гривні

Проект поки буде пілотним

21 вересня 2021, 18:36
Поділіться публікацією:

Нацбанк і Міністерство цифровий трансформації планують до кінця року почати видавати зарплати співробітникам свого відомства в електронній гривні. Про це в ході круглого столу "Легалізація віртуальних активів по-українськи" в інституті Горшеніна повідомив директор департаменту стратегії та розвитку Національного банку України Арсен Марчук.

У Кабміні деякі чиновники отримуватимуть зарплату в е-гривні

Гривня, фото з відкритих джерел

Проект буде пілотним, так як можливості поки обмежені. А ось з наступного року в Мінціфри планують більш масштабно впроваджувати зарплати в електронних гривнях.

Міссяць тому про те, що українці в недалекому майбутньому будуть поступово відмовлятися від паперових зарплат повідомляв очільник Мінцифри Михайло Федоров в інтерв'ю "ТСН".

"Точно потрібно починати не з соціальних виплат. Потрібно протестувати цю технологію, отримати споживчий досвід, щоб зрозуміти, як все це працює. Ми вивчаємо досвід інших країн, які запустили пілоти або намагаються ввести подібні електронні валюти. Використання електронної гривні дійсно має потенціал програмними засобами (смарт-контактами) встановлювати можливі напрямки і умови використання грошових субсидій, наприклад, обмежити їх нецільове використання. Однак все дуже залежить від реалізації "технічної начинки" цифровий гривні", — говорить Міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що з компанією Apple ведуться переговори, щоб Siri заговорила українською. Працівник Apple повинен слухати і аналізувати аудіофайли та ставити оцінку відповідям голосового помічника. Кандидат на відповідну посаду повинен знати українську мову досконало і розрізняти нюанси його діалектів. Siri навчатимуть розуміти і відповідати на українській мові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини