Головна Новини Бізнес фінанси У Китаї побудували незвичну сонячну електростанцію: вона може працювати вночі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї побудували незвичну сонячну електростанцію: вона може працювати вночі

Китайські інженери створили сонячну електростанцію з двома вежами, яка здатна працювати вночі.

23 липня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Китаї створили першу у світі двовежову сонячну електростанцію, яка здатна виробляти 1,8 млрд кВт електроенергії на рік. Особливістю сонячної електростанції стало те, що вона здатна працювати вночі, коли у небі немає сонця.

У Китаї побудували незвичну сонячну електростанцію: вона може працювати вночі

Сонячна електростанція в Китаї. Фото з відкритих джерел

Компанія China Three Gorges Corporation завершує будівництво унікальної за багатьма характеристиками сонячної електростанції поблизу округу Гуачжоу в провінції Ганьсу. Сонячна електростанція матиме одразу дві вежі висотою 200 метрів навколо яких будуть встановлені 30 тис. дзеркал, які охоплюють площу збору світла близько 800 тис. квадратних метрів. Дзеркала виготовлені зі спеціальних матеріалів з ефективністю відображення до 94%.

Дзеркала мають здатність відстежувати рух сонця. Вони концентрують сонячні промені на східній вежі вранці та автоматично налаштовуються на західну у другій половині дня. Обидві вежі мають спільний паровий турбогенератор, який від сонячних променів перетворює воду на пару високого тиску та здатен виробляти 1,8 млрд кВт енергії на рік.

Крім того, сонячна електростанція здатна працювати вночі, коли сонце недоступне. Китайські інженери заповнили вежі будівлі розплавленою сіллю, яка виконує роль величезної теплової батареї. Сіль зберігає надлишок тепла вдень і віддає його вночі, дозволяючи генераторам працювати безперервно протягом доби.

Китайці стверджують, що їхній проєкт не повинен обмежуватися лише двома вежами, і в майбутньому може бути розширений складнішими конструкціями для підвищення ефективності. Сонячна електростанція буде запущена до кінця 2024 року та дозволить скоротити викиди до 1,53 млн тонн вуглецю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай потрапив у список основних покупців російського газу.

Також "Коментарі" писали, що Україна на фоні поставок електроенергії в інші країни посилює графіки відключень світла для населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини