Головна Новини Бізнес фінанси У Мінфіні порадили українцям – у що вкладати гроші під час війни, щоб не прогоріти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінфіні порадили українцям – у що вкладати гроші під час війни, щоб не прогоріти

Після підвищення облікової ставки Національним банком про кредитування взагалі варто забути

15 серпня 2022, 10:37
Поділіться публікацією:

Найбільше вигоди буде, якщо вкладати гривню у військові облігації. Це дасть змогу зберегти кошти під час війни та інфляції. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив міністр фінансів Сергій Марченко.

У Мінфіні порадили українцям – у що вкладати гроші під час війни, щоб не прогоріти

Гривні. Фото з відкритих джерел

Міністр заявив, що він вірить у гривню, незважаючи на такий непростий для країни час.

"Зараз ми пропонуємо інструментом трохи довше 1 року — 16% (ставка по ОВДП, — ред.), це досить суттєва компенсація. Я не впевнений, що є бізнес, який запропонує більший заробіток", — зазначив Марченко.

Сергій Марченко вважає, що зберігати кошти на депозитних рахунках українці також можуть. Таким чином вдасться хоча б трохи, але погасить стрибок інфляції. При цьому Марченко зазначив, що зростання ставок за депозитами принаймні у банках залежить від такої потреби для фінансових установ. Банки не можуть підвищувати ставки, не розуміючи, як потім віддавати людям відсотки. Банкіри повинні чітко розуміти, як інвестувати у цей ресурс, щоб нескінченно не нарощувати пасивну базу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міністерство оборони України отримало від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звернення з проханням дозволити виїзд за кордон тим, хто не підлягає призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, зокрема студентам. Про це повідомив народний депутат від партії "Слуга народу" Юлія Гришина. Як оцінюєте цей крок? Які ще проблеми виникають із мобілізацією – як їх слід вирішити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Генштаб повідомив, що ЗСУ змусили ворога відступити одразу на чотирьох напрямках.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

дима

15 серпня 2022, 11:49

Вкладывать в госбумаги с таким госдолгом и преддефолтным состоянием? Вы путаете понятия идиот и патриот! Вкладывать можно только в валюту! Или на крайняк в рубль.


Новини