Головна Новини Бізнес фінанси У Мінсоцполітики розповіли нюанси нарахування субсидій в новому опалювальному періоді
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінсоцполітики розповіли нюанси нарахування субсидій в новому опалювальному періоді

Суттєве зменшення одержувачів виплат не передбачається

27 жовтня 2020, 15:16 comments1076
Поділіться публікацією:

У проект держбюджету на наступний рік заклали 36,6 мільярда гривень на виплату субсидій, і це менше, ніж було цьогоріч. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі "1+1".

У Мінсоцполітики розповіли нюанси нарахування субсидій в новому опалювальному періоді

У Мінсоцполітики пояснюють, що субсидії розраховували із трендів, які склалися з початку року. Баланс цін і тарифів впливає на кількість одержувачів субсидій, говорить Музиченко. Тож якщо відбудеться збільшення цін або тарифів, то виділену суму переглядатимуть. Чиновник запевнив, що істотне зменшення одержувачів субсидій не передбачається.

"Понад 2,5 млн домогосподарств є в системі отримання житлових субсидій. Було прийнято рішення про те, що всім, хто отримував субсидії в минулому опалювальному періоді, на наступний сезон її продовжать автоматично", — розповів Музиченко.

Українці, які претендують на допомогу, можуть нікуди не звертатися за умови, що не трапилося якихось змін у складі домогосподарства або майна. Відзначимо, що в разі виникнення проблем можна відправити заяву та довідку про доходи поштою, або в онлайн-режимі заповнити заявку, або самостійно звернутися до органів соцзахисту.

Заступник голови Мінсоцполітики зазначив, що цього року будуть перевірять, чи правильно одержувачі субсидій вказали доходи. Виплати тим, хто не подав документи або приховав певні доходи або надходження для того, щоб отримати субсидію, зупинятимуть.

Раніше експерти оцінили ситуацію з субсидіями та пояснили, чи не призведе урізання до зростання неплатежів і соціальних бунтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини