Головна Новини Бізнес фінанси У НБУ спрогнозували, коли після падіння в Україні почнуть зростати зарплати
commentss НОВИНИ Всі новини

У НБУ спрогнозували, коли після падіння в Україні почнуть зростати зарплати

З 1 жовтня 2022 року мінімальна зарплата в Україні зросла з 6,5 до 6,7 тис. грн.

28 жовтня 2022, 16:30 comments1145
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", після непростого 2022 року має настати оптимістичніший 2023-й. Принаймні, про це свідчить звіт Нацбанку України. Головний фінансовий регулятор країни прогнозує, що у 2023 році номінальна заробітна плата зросте на 32,8% після падіння на 26,9% цього року.

У НБУ спрогнозували, коли після падіння в Україні почнуть зростати зарплати

2023 року реальні зарплати зростатимуть. Фото: УНІАН

"У 2023 році реальні зарплати зростатимуть через підвищення попиту на робочу силу в окремих галузях, але досить повільно через галузеві диспропорції. Номінальні зарплати в Україні в 2022 році впадуть на 12,3%, реальні (з урахуванням інфляції) — на 26 ,9%. У 2023 році очікується зростання номінальних зарплат на 32,8%, реальних — на 4,6%", — йдеться у повідомленні.

У звіті також йдеться, що кількість претендентів значно перевищує наявні робочі місця, а впевненість зайнятих у стабільному отриманні доходів та наявності роботи низька. Це змушує претендентів на роботу погоджуватися на роботу не за фахом і зменшувати зарплатні очікування.

"В умовах зниження фінансової стійкості підприємств роботодавці відкривають вакансії з меншим рівнем зарплати або не підвищують зарплати наявним працівникам. В результаті триває скорочення номінальних зарплат в приватному секторі, що при поточній високій інфляції означає істотне скорочення зарплат і в реальному вимірі", — йдеться в повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого готується Росія, продовжуючи розмови про "брудну бомбу" – чи здатний Захід на превентивний удар, щоб утихомирити агресора.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна озвучили умову, щоб Росія перестала бити енергосистемою України – в ОП вже відповіли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини