Головна Новини Бізнес фінанси У Раді розповіли, яка ситуація з блокуванням накладних у січні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді розповіли, яка ситуація з блокуванням накладних у січні

Раніше показник блокування був 0,6-0,8% від всіх податкових накладних

25 січня 2023, 10:13
Поділіться публікацією:

Після рішення Міністерства фінансів щодо зміни алгоритму блокування податкових накладних останньому кварталі 2022 року ситуація значно погіршилася. Зокрема, кількість блокувань у жовтні зросла до 1,52%, у листопаді до 1,75%. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на сторінку в Telegram заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України Ярослава Железняка. 

У Раді розповіли, яка ситуація з блокуванням накладних у січні

Фото: pixabay


За його словами, в останньому місяці року ситуація із блокуванням податкових накладних дещо покращилася: відсоток блокувань впав до 1,46%, але показник залишався "дуже високим", додав нардеп. 


Згідно з повідомленням Железняка, після змін "у ту славнозвісну постанову Мінфіну про не блокування накладних на невеликі суми та інше", які запрацювали з 11 січня цього року, ситуація покращилася. 


"Зараз (станом на січень) кількість заблокованих накладних впала до 1,07%, якщо вже після впровадження змін (з 11 січня) то нарешті показник впав нижче 1% (до 0,99%). Це все ще теж багато. Але тенденція на зменшення зрозуміла", — зауважив народний депутат. 


Железняк також наголосив, що зараз активно працює робоча група з представниками експертного середовища та бізнес-асоціацій, для подальшого удосконалення системи. 


"Показник, до якого має прийти система вже в цьому році, — це не більше 0,2%, що буде майже непомітно для бізнес середовища", — резюмував заступник голови профільного комітету ВРУ. 


Як відомо, у жовтні уряд підтримав пропозицію Мінфіну щодо модифікації алгоритмів блокування податкових накладних, внісши зміни до постанови № 1165. У зв’язку з цим кількість заблокованих податкових накладних збільшилася у два рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини