Головна Новини Бізнес фінанси Україна витратить 18 мільйонів гривень на виготовлення державних нагород
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна витратить 18 мільйонів гривень на виготовлення державних нагород

У тендерній документації йдеться про 27 видів нагород і сотні комплектів

1 квітня 2021, 20:29
Поділіться публікацією:

Державне управління справами України (далі — ДУС) заплатить 18 мільйонів гривень за виготовлення державних нагород у 2021 році. Про це свідчать дані про державні закупівлі в системі Prozorro.

Україна витратить 18 мільйонів гривень на виготовлення державних нагород

Фото з відкритих джерел

За даними тендеру, датованого 1 квітня 2021 року, кошти в розмірі 18 050 282,10 гривень (з ПДВ) отримає Національний банк України через уповноважений ним підрозділ – Банкнотно-монетний двір.

Передбачається закупівля державних нагород за 27 категоріями. Це ордени "Золота Зірка", Держави, Свобода, князя Ярослава Мудрого І і V ступенів, "За заслуги" (І-ІІІ ступенів), княгині Ольги ІІІ ступеня, Данила Галицького (з мечами). Також будуть закуплені медалі "За військову службу Україні" та відзнака Президента України – медаль "За працю і звитягу".

Йдеться і про закупівлю численних нагрудних знаків до почесних звань "Народний артист", "Заслужений артист", "Заслужений діяч науки і техніки", "Заслужений донор", "Заслужений лікар", "Заслужений майстер народної творчості", "Заслужений працівник культури", "Заслужений працівник освіти", "Заслужений працівник промисловості", "Заслужений працівник соціальної сфери", "Заслужений працівник сфери послуг", "Заслужений працівник фізичної культури і спорту", "Заслужений художник", "Заслужений юрист" і "Мати-героїня".

Кожної позиції має бути виготовлено від 10 до 2000 штук або від 5 до 250 комплектів.

Додамо, що у 2020 році ДУС витратило на закупівлі державних нагород 13,4 мільйона гривень.

Державне управління справами — спеціальна установа, яка займається забезпеченням потреб інших державних органів. ДУС відповідальне за закупівлі різних товарів і послуг: від офісного паперу до ремонтів і авіаперевезень.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський оприлюднив свою декларацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

1 квітня 2021, 19:51

А будет орден за геноцид народа Украины или нагрудный знак - заслуженный слуга? Деньги мудакам тратить некуда, надо еще одолжить у МВФ а то на награды не хватает. Все уже есть, а вот с наградами напряженка


Новини