Головна Новини Бізнес фінанси Українців попередили про захмарну ціну на рослинну олію
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців попередили про захмарну ціну на рослинну олію

В супермаркетах країни вартість олії коливається від 50 до 70 гривень

30 липня 2021, 14:33
Поділіться публікацією:

За словами економіста Олега Пендзина, вартість рослинної олії знижуватися не буде. Крім того, ціна за літр продукту восени може вирости до 100 гривень. Своїм прогнозом експерт поділився з виданням "Сегодня", пише УНІАН.

Українців попередили про захмарну ціну на рослинну олію

Українців попередили про захмарну ціну рослинної олії - фото з відкритих джерел

"Є такі поняття як узгоджені дії або картельна змова. Якщо немає конкуренції, вам ніхто ціну знижувати не буде. Судячи з того, що у світі ціна впала на 10%, а у нас за місяць зросла на 30,5%, у нас не дуже сильно працює конкуренція", — говорить економіст.

Фахівець також вважає збільшення цін питанням Антимонопольного комітету.

Зазначимо, що ціни на соняшникову олію відверто шокують українців. За рік вартість продукції збільшилася майже в два рази. За даними Державної служби статистики, в червні 2021 року ціна олії була на 80% вищою, ніж в аналогічний період минулого. У супермаркетах країни вартість олії коливається від 50 до 70 гривень.

Нагадаємо, що економічний експерт в Ukraine Economic Outlook Адріан Пантюхов озвучив для видання "Коментарі" прогноз цін на найближчий час і розповів, що подорожчає або подешевшає до кінця року.

У серпні традиційно знижуються ціни на сезонні овочі. Так, найактивніше дешевшають продукти із "борщового" набору: капуста, буряк, картопля, морква, цибуля і помідори. Це пов'язано з новим урожаєм, який з'являється на полицях магазинів якраз до кінця літа.

За словами Адріана Пантюхова, за підсумками червня інфляція споживчих цін, зокрема для продуктів харчування і одягу, сповільнилася до -0,1% і -2,8% відповідно. Крім того, нагадує фахівець, НБУ підняв облікову ставку до 8% вкінці липня, щоб обмежити подальше підвищення цін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Acnekmop

30 липня 2021, 14:06

Если человек не совсем ещё идиот, то он должен обязательно задаться вопросом: А зачем? Зачем всё это гордое, самохвальное ИЗОБИЛИЕ ПЛОДОРОДИЯ украинских земель, если на минимальную пенсию "счастливый украинец" способен купить 20литров масла, и больше от его пенсии у него не останется ни копейки. Это реальный РАЗВОД ЛОХов, у которых всё из под носа "грамотно приватизировали", а теперь уже и тупо выселяют "гуманно-элегантно" на кладбище. Молча так, "на основании закона", ни говоря больше ни одного лишнего слова...

Acnekmop

30 липня 2021, 13:52

Ну вот, как то "само собой" пришло время и для того, что бы всем индейцам на планете стало и поесть уже не в моготу. Им рассказывают, что мол "рыночные цены...', "мы тут ни при чём..." Индейцы уже и так, кроме крупы и подсолнечного масла себе каждый день пожрать купить уже давно не способны. А теперь у них и несчастное масло отнимают - "рыночно" повысив в ТРИ РАЗА цены!!! И ещё кто то там пиняет носом на голодомор прошлого века. А сейчас это для малообеспеченных людей не называется "голодомор"? А это не называется "гуманным умервщлением" по чёткому плану, как в газовых камерах?


Новини