Головна Новини Бізнес фінанси Українцям змінили е-ліміт на закордонні валютні операції
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям змінили е-ліміт на закордонні валютні операції

У НБУ пояснили, яких операції стосується збільшений ліміт

4 лютого 2021, 19:17
Поділіться публікацією:

Національний банк України від завтра, 5 лютого, збільшив річний е-ліміт за деякими валютними операціями населення удвічі – до 200 000 євро. Про це сьогодні повідомляється на сторінці центробанку в Facebook.

Українцям змінили е-ліміт на закордонні валютні операції

Е-ліміт на закордонні валютні операції. Фото з відкритих джерел

Так, збільшений ліміт стосується переказів коштів фізичних осіб за кордон або на рахунки юридичних осіб-нерезидентів, які відкриті в Україні.

До таких операції можна віднести:

- інвестиції за кордон;

- розміщення коштів на власних іноземних рахунках;

- переказ коштів за договором страхування життя;

- надання позики нерезидентам.

У повідомленні Нацбанку зазначається, що такі зміни не позначаться на роботі валютного ринку України. Адже ще раніше було зроблено крок до валютної лібералізації: фізособи понад рік можуть вільно купувати безготівкову іноземну валюту за відсутності зобов’язань і підстав.

За даними НБУ, минулого року фізособи в межах e-ліміту перерахували за кордон близько 274 млн євро. Для порівняння, ця сума менша за середньоденний обсяг торгів на міжбанківському валютному ринку.

У НБУ кажуть, що йдуть до повного зняття е-ліміту на здійснення закордонних інвестицій. Йдеться про прийняття законопроєктів, що стосуються протидії BEPS, а ще один необхідний фактор – сприятливі макроекономічні умови.

Як повідомлялося, НБУ опублікував свіжі дані щодо індексу очікувань ділової активності. Так, підприємства всіх секторів прогнозують зростання цін на власну продукцію або послуги. Це спричинено зростанням цін на сировину та цін постачальників. Крім того, бізнес-спільнота налаштована на подальше зменшення чисельності своїх працівників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини