Головна Новини Бізнес фінанси Українські чиновники активно накопичують біткоїни: скільки задекларували за 2020 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські чиновники активно накопичують біткоїни: скільки задекларували за 2020 рік

Найбільше криптовалюти накопичили нардепи міських рад

8 квітня 2021, 02:52
Поділіться публікацією:

Українські чиновники у деклараціях за 2020 рік задекларували 46 351 біткоїн. Біткоїни у своїх доходах за минулий рік задекларували 652 посадовці: від представників місцевої влади до працівників міністерств та поліції. Такі дані опубліковані сервісом OpenDataBot, що спеціалізується на аналізі відкритих реєстрів.

Українські чиновники активно накопичують біткоїни: скільки задекларували за 2020 рік

Українські чиновники накопичують біткоїни

За даними сервісу, станом на 5 квітня сукупна вартість задекларованих біткоїнів складає майже 75 млрд грн.

Найбільше криптовалюти виявилося у депутатів міських рад (11%), співробітників поліції (9%), військових (6%), районних депутатів (6%), прокурорів (4%) та трохи понад 3% від загальної кількості біткоїнів, згідно з деклараціями, у депутатів Верховної Ради.

Найбільше біткоїнів задекларував екс-депутат Дніпровської міської ради (партія "Самопоміч") та місцевий бізнесмен В'ячеслав Мішалов – 18 тис. біткоїнів, що відповідно до нинішнього курсу криптовалюти до долара еквівалентно понад 1 млрд дол..

Друге місце серед власників біткоїнів дісталося першому секретареві посольства України у В'єтнамі Петру Ленському, який задекларував 6528 біткоїнів, що складає близько 374 млн дол..

Третє місце дісталося заступникові голові Одеської обласної ради Олександр Урбанський із 5328 біткоїнами на 305 млн дол..

Нагадаємо, на думку експертів, біткоїн у квітні може "піднести сюрпризи". На думку аналітика Олексія Куща, курс біткоїна цілком може увійти в новий діапазон котирувань 60-70 тис. Але, як зазвичай, поведінка криптовалюти буде мало передбачуваною для широкого ринку. Економіст Владислав Банків вважає, що біткоїн збереже висхідний тренд, хоча можливі корекції. Експерт нагадує, що для цієї валюти звичайною справою є рух на 10-15% протягом буквально кількох днів, тобто зростання в будь-який момент може змінитися глибокою корекцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини