Головна Новини Бізнес фінанси Українські мережі АЗС змінили вартість бензину і дизельного палива
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські мережі АЗС змінили вартість бензину і дизельного палива

Зокрема, найбільша консолідована мережа групи "Приват" збільшила вартість бензину і дизельного палива на 1 грн / л.

19 березня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Станом на 19 березня, багато українських АЗС змінили ціни на бензин і дизельне паливо. Відповідні дані оприлюднила "Консалтингова група А-95", передає ТСН.

Українські мережі АЗС змінили вартість бензину і дизельного палива

Ціни на бензин - фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією джерела, середня роздрібна вартість бензину А-92 становить 27,36 гривні за літр (0,01 гривень), А-95 — 28,37 гривні за літр (0,01 гривень), дизельного палива — 27,77 гривні за літр (0,01 гривень), автогазу — 15,52 гривні за літр (0,10 гривень).

Повідомляється, що вчора, 18 березня, найбільша консолідована мережа групи "Приват" ("Авіас", ANP, "Укрнафта" та ін. — всього 1540 станцій) збільшила вартість бензину і дизельного палива на 1 грн / л.

Наприклад, в мережі ANP бензин марки А-92 піднявся в ціні до 26,95 грн / л, А-95 — до 27,95 грн / л і ДТ — до 28,00 грн / л. На станціях "Укрнафти" вартість "двійки" тепер становить 27,00 грн / л, "п'ятірки" і дизельного палива — 28,00 грн / л.

Нагадаємо, що в найближчому часі Україна очікує призупинення катастрофічного зростання цін на бензин і інші види палива для автомобілів. Таке припущення на черговому засіданні Кабміну висловив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Як пояснив чиновник, зараз вартість палива на українських АЗС "підпорядковується" світовим біржам, які демонструють рекордні за останні два роки нафтові цінники. При цьому Шмигаль запевняє, що уряд стежить за ситуацією і робить все можливе, щоб нарешті припинити подорожчання бензину.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, як боротися з нелегальним обігом палива в Україні. На думку експертів, доцільніше було б позбавити ці заправки палива, яким вони торгують. Це переважно продукція заводів малої продуктивності (міні-НПЗ — нафтопереробні заводи), а також всілякі сурогати на основі прямогонного бензину, газового конденсату, розчинників і спиртових добавок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини