Головна Новини Бізнес фінанси Український дріб'язок, за який заплатять цілий статок: які монети шукають нумізмати
commentss НОВИНИ Всі новини

Український дріб'язок, за який заплатять цілий статок: які монети шукають нумізмати

Нумізмати полюють і за сучасними копійками, які мають якісь дефекти

29 березня 2021, 11:50 comments1586
Поділіться публікацією:

Деякі українські монети номіналом у 10-25 копійок готові купувати за кілька тисяч, а іноді й сотень тисяч гривень.

Український дріб'язок, за який заплатять цілий статок: які монети шукають нумізмати

Український дріб'язок, за який заплатять цілий статок: які монети шукають нумізмати - фото з відкритих джерел

Копійки шукають нумізмати, а на профільних аукціонах їх готові купити за цілий статок. Про те, які саме монети користуються попитом, розповіли у виданні OBOZREVATEL.

Повідомляється, що нумізмати полюють не тільки за рідкісними та старовинними екземплярами монет, а й за сучасними копійками, які мають якісь дефекти. Наприклад, 10 копійок, які датовані 2008 роком і мають брак виробництва, оцінюються в 250 тисяч гривень. За даними джерела, саме така ціна зіпсованої монети на торгах crafta.ua.

Наприклад, ціна 25 копійок 1992 року із браком карбування на тому ж порталі варіюється в межах 100 тисяч гривень. Для звичайного громадянина така монета не є цінністю, проте нумізмати готові викласти за неї такі гроші. 

Дорогими є і монети рідкісної серії. Так, за 50 копійок, які датовані 1994 роком, готові платити від 6 до 10 тисяч гривень. Така монета повинна мати вісім насічок на гурті, а також вирізнятися малюнком по краях. Можна отримати кілька тисяч гривень і за 10 копійок 1992 року. Умовою є наявність на такій монеті опуклого щита, а також вдавленого тризуба.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що серед старих монет, які були у вжитку в СРСР, зустрічаються рідкісні екземпляри. Їх українці можуть продавати на спеціальних електронних аукціонах. При цьому ціна однієї з таких монет може варіюватися в межах 300 тисяч гривень. Про це свідчать дані профільного аукціону Monitex.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Гость

18 травня 2021, 16:15

Слежу на https://auction.violity.com за тенденциями, но пока особо ценной мелочи чтоб прямо продавать у меня не находилось


Новини