Головна Новини Бізнес фінанси В Україні аномальна зміна вартості картоплі: яка ціна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні аномальна зміна вартості картоплі: яка ціна

Зниження ціни пов'язане з великою кількістю овоча з-за кордону

2 квітня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

На українських ринках відзначається зниження вартості картоплі, якого везуть багато з-за кордону. Про це розповіли в "Cніданку з 1+1", передає ТСН.

В Україні аномальна зміна вартості картоплі: яка ціна

В Україні аномальна зміна вартості картоплі: яка ціна - фото з відкритих джерел

На сьогодні ціна овочу на чверть нижче, ніж у квітні 2020 року. Тільки за цей тиждень картопля впала в ціні на 10%.

Фахівці називають таке зниження вартості під кінець сезону аномальним. А основною причиною, через яку ціна на овоч знижується, — велика кількість картоплі, яку привозять із Литви та Польщі. Тому вітчизняні виробники були змушені зменшити ціну. Експерти прогнозують, що через великі запаси як української, так і імпортної картоплі, вартість буде знижуватися і далі. Зараз оптова ціна овочу становить вісім гривень за кілограм.

Попри низьку вартість картоплі, багато продуктів в Україні починають дорожчати. "Коментарі" дізналися в експертів, як можуть у квітні змінитися цінники на продукти (вітчизняних та імпортних), що продаються в роздріб, а також — що, з якої причини і на скільки може подешевшати або подорожчати. За словами фахівців, дорожчати будуть овочі. Старий урожай вже закінчується. На вартість, що залишилися, впливають умови зберігання — для потрібної температури в сховищах необхідна електроенергія, яка також подорожчала. Через це не слід очікувати і низьких цін на новий урожай тепличних овочів, які у квітні почнуть з'являтися на прилавках. В середньому до нового врожаю овочі подорожчають на 5% -6%. Капуста, морква, цибуля, що займають цінову позицію в середньому від 5 до 7 гривень, можуть подорожчати на 40-50 копійок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини