Головна Новини Бізнес фінанси В Україні може стати платним відкриття нових банківських карток
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може стати платним відкриття нових банківських карток

У Верховній Раді вже присутні два законопроекти про регулювання міжбанківської комісії або інтерчейнджу

10 березня 2021, 15:38
Поділіться публікацією:

В Україні можуть скасувати бонуси за використання банківських карток, а за оформлення нових карток можливо доведеться платити. Дану інформацію оприлюднили в ТСН. 

В Україні може стати платним відкриття нових банківських карток

В Україні може стати платним відкриття нових банківських карток - фото з відкритих джерел

За даними джерела, зміни можуть відбутися через законопроекти про міжбанківські комісії, які народні обранці пропонують знизити штучним шляхом.

Повідомляється, що незабаром уся зручність карток може зникнути. У Верховній Раді вже присутні два законопроекти про регулювання міжбанківської комісії або інтерчейнджу. Це комісія, яку банк, що обслуговує підприємця, платить банку, який видав картку покупця, за кожну оплату, що здійснюється за допомогою картки.

Згідно з даними джерела, цю комісію в парламенті пропонують знизити штучним чином. Передбачається, що в результаті цього зросте популярність безготівкового розрахунку. Однак, не виключено, що рішення спрацює інший способом.

"По-перше, розвиток інфраструктури приймання платіжних карток зупиняється, а в гіршому випадку ще й звужується. По-друге, згортаються програми лояльності — це кешбек, бонуси, які надають банки. Скорочуються або зникають пільгові періоди кредитування за кредитними картками", — сказав заступник керівника Національного Банку України Олексій Шабан.

Раніше "Коментарі" розповідали, що Нацбанк України оприлюднив звіт про роботу зі зверненнями споживачів фінансових послуг в 2020 році. У звіті можна легко простежити, чим переважно незадоволені громадяни. Відзначається, що за другу частину 2020-го року кількість звернень продемонструвала тенденцію до зростання. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини