Головна Новини Бізнес фінанси В Україні подорожчають пластикові пакети: скільки платитимемо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчають пластикові пакети: скільки платитимемо

Подорожчання пластикових пакетів сприятиме обмеженню їхнього обігу

31 січня 2022, 18:03
Поділіться публікацією:

Починаючи з вівторка, 1 лютого, українцям доведеться більше платити за пластикові пакети. Ціна на штуку становитиме від 2 до 3 гривень залежно від характеристик товару. Відповідне рішення Кабмін ухвалив у грудні 2021 року, пише "Українська правда".

В Україні подорожчають пластикові пакети: скільки платитимемо

Пластикові пакети - фото з відкритих джерел

Так, мінімальні роздрібні ціни на пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів та продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг з 1 лютого становитимуть:

— 2 гривні за пакет без ручок та бічних складок;

— 2,50 гривень за пакет без ручок, але з бічними складками, або без складок, але з ручками;

— 3 гривні за пакет із ручками та складками з боків.

У свою чергу у Міністерстві економіки зазначають, що подорожчання пластикових пакетів сприятиме обмеженню обігу таких товарів та покращенню екологічної ситуації в Україні.

Нагадаємо, що з 10 грудня українцям доводиться купувати пластикові пакети. Торгові мережі, які не виконують норми закону, будуть змушені платити штрафи у розмірі від 1700 до 3400 гривень. При цьому у разі повторної фіксації порушення їм доведеться платити ще більше — від 3400 до 8500 гривень.

Якщо говорити про те, чим можна замінити звичні пластикові пакети, то в першу чергу це багаторазові пакети-сітки. Переносити товари у таких пакетах зручно. Крім того, використовуватимуть і паперові пакети, проте вони не придатні для багаторазового використання.

Зазначимо, що 1 червня парламент ухвалив проект закону №2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів на території України. Експерти розповіли порталу "Коментарі" , чи дійсно пакети становили серйозну загрозу екологічній ситуації в країні, а також хто найбільше може постраждати від нововведень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини