Головна Новини Бізнес фінанси В Україні різко подешевшав бензин: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні різко подешевшав бензин: у чому причина

Експерт пояснив, з чим пов'язане різке зниження цін на бензин в Україні

5 квітня 2021, 16:17 comments3157
Поділіться публікацією:

В Україні сьогодні, 5 квітня 2021 року, різко впали роздрібні ціни на бензин. "Коментарі" з'ясували причину такого стрибка.

В Україні різко подешевшав бензин: у чому причина

Фото з відкритих джерел

За даними моніторингу "Консалтингової групи А-95", середні роздрібні ціни на бензин А-92 склали 27,78 гривень за літр (знизилися на 0,27 гривень), на бензин А-95 — 28,68 гривень за літр (ціна менша на 0,38 гривень). Зазначимо, що ціна на дизельне паливо (28,27 гривень за літр) і автогаз (15,77 гривень за літр) залишилася без змін.

Експерт ринку нафтопродуктів, генеральний директор ТД "SunOil" (мережа АЗС) Леонід Косянчук так пояснив зниження цін: "Члени Асоціації НАУ, яка сьогодні підписала так званий "меморандум", просто знизили ціни на стелі АЗС, які перевищували норму, зазначену в меморандумі (30 гривень/літр). Це просто піар-акція, не більше".

За словами Леоніда Косянчука, шляхом зменшення знижок за програмою лояльності фактичні ціни АЗС залишаться на тому ж рівні.

"Нічого, крім інформаційного приводу, цей "захід" не дасть ані споживачам, ані операторам АЗС", — резюмував експерт.

Нагадаємо, експерти спрогнозували, як може коливатися найближчим часом курс гривні до долара. Поки що ситуація на валютному ринку свідчить про те, що долар зміцнюється.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що тарифи на електроенергію в Україні в цьому місяці не зростуть, а ось чекати низьких цін на газ у квітні українцям не варто. Ціни на блакитне паливо з 1 квітня знову стали ринковими. Це означає, що вже не актуальна гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Експерти розповіли, що буде з тарифами в Україні у квітні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини