Головна Новини Бізнес фінанси В Україні розширили список, куди можна витратити тисячу Зеленського за вакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розширили список, куди можна витратити тисячу Зеленського за вакцинацію

Програма із виплати коштів стартує 19 грудня

2 грудня 2021, 18:00 comments1171
Поділіться публікацією:
За тисячу гривень, які отримають громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, також можна буде придбати книги. Відповідна програма "єПідтримка" стартує 19 грудня. Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр економіки України Юлія Свириденко.

Глава Мінекономіки зазначила, що відомство провело зустріч із представниками культурної галузі, Інституту книги, Асоціацією книговидавців та книгорозповсюджувачів, а також проаналізували втрати у галузі книговидавництва, які спричинив карантин. Так, за результатами зустрічі було ухвалено рішення, що 1000 гривень за вакцинацію від СOVID-19 можна буде витратити на придбання книг.

"Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма "єПідтримка". Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатися 1000 грн за участь у кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку", — додала Свириденко.

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський анонсував заохочення вакцинованих українців. Так, у нашій країні будуть запроваджені нові програми для підприємців та співвітчизників, які зазнали збитків від запровадження карантину. З 19 грудня через програму "Дія" повністю вакциновані громадяни реально отримають 1 тисячу гривень. Витратити гроші можна буде на абонемент до спортзалу, походів у кіно чи театр, а також на авіапереліт чи проїзд у залізничному транспорті.

Експерти для порталу "Коментарі" оцінили це рішення, яке викликало ще до ухвалення законопроекту як позитивні, так і скептичні відгуки в експертному середовищі, а також розповіли, які зміни (уточнення) слід внести до проекту закону до другого читання.

В Україні розширили список, куди можна витратити тисячу Зеленського за вакцинацію

Тисяча гривень - фото: 24 Канал



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини