Головна Новини Бізнес фінанси В Україні розсилатимуть сповіщення, якщо хтось намагається взяти на вас кредит: як підключити послугу (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розсилатимуть сповіщення, якщо хтось намагається взяти на вас кредит: як підключити послугу (ВІДЕО)

Послуга доступна для всіх користувачів "ДІЯ" уже за замовчуванням

5 січня 2022, 09:27 comments2150
Поділіться публікацією:








В Україні офіційно запустили нову послугу, яка інформуватиме усіх користувачів додатку "Дія" у тому випадку, якщо хтось спробує оформити на вас кредит. Функція уже працює, додаток для цього оновлювати не потрібно. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає портал "Коментарі".

В Україні розсилатимуть сповіщення, якщо хтось намагається взяти на вас кредит: як підключити послугу (ВІДЕО)

Сповіщення про кредитну історію. Фото з відкритих джерел

Функція надсилає push-повідомлення на смартфон, якщо хтось оформлює на вас кредит, або ж перевіряє вашу кредитну історію. Річ у тім, що для того, щоб оформити позику, банк за процедурою має обов’язково перевірити вашу кредитну історію. Тому як тільки надійде такий запит, "Дія" одразу вас про це сповістить. Окрім того, повідомлення надходитимуть і якщо банк починає процедуру відкриття рахунку.

"Більшість випадків шахрайств з кредитами відбувається саме з паперовими паспортами, які можна скопіювати (просканувати) та легко передати комусь. Це основна причина, чому у поліції по боротьбі з кіберзлочинами так багато відкрито кримінальних справ у цій сфері. Електронні документи більш надійні, тому що неможливо взяти кредит на електронні документи без вашого відома. "Дія" не підключена до організацій, які видають мікрокредити, а для того, щоб взяти кредит через е-паспорт, потрібен цифровий підпис. Ми хочемо захистити людей і зберегти їхні гроші та нерви", — розповів міністр.

У сповіщенні, яке надходить на телефон, буде надаватись інформацію — який банк і коли зробив запит для перевірки вашої кредитної історії, або ж яка фінустанова відкриває рахунок у банку. То ж якщо ваші паперові документи потрапили до шахраїв, ви зможете одразу ж заблокувати цю операцію. Оскільки щороку в Україні реєструються тисячі звернень до правоохоронців про кредитні махінації.


Читайте також: Нагляд за компаніями: Китай посилить контроль за кібербезпекою у технологічному секторі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital/958
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини