Головна Новини Бізнес фінанси В Україні злетів курс долара: чого чекати далі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетів курс долара: чого чекати далі

Експерт розповів, чому у Нацбанку виправили свою ж помилку

21 липня 2022, 12:00 comments1431
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", Національний банк відкоригував офіційний курс гривні до долара на позначку 36,56 і не відкрив міжбанк. Фактично НБУ підняв курс долара до гривні одразу на 25%. У Нацбанку таке рішення пояснили тим, що дуже дорого коштувало золотовалютним резервам України стримування офіційного курсу на рівні 29,25.

В Україні злетів курс долара: чого чекати далі

Курс валют. Фото: із відкритих джерел

Фінансовий експерт, аналітик, економіст Олексій Кущ вважає, що коригування офіційного курсу НБУ обрав модель курсового коридору, про яку він раніше говорив протягом усього місяця.

"Правильне рішення. Але тепер ще більше "підсвітилося" помилкове рішення щодо збільшення облікової ставки до 25%, яке можна було виправдати лише помилковою лібералізацією валютного ринку. Тепер чекаємо на нове рішення щодо облікової ставки. Або виправлення помилки та повернення до політики негативних ставок або продовження зростання до 30%, тобто наполегливість у помилці. Якщо НБУ сказав А, прислухавшись до моделі курсового коридору, то час говорити і Б, знижуючи ставку", – зазначив Олексій Кущ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія масовано накрила вогнем Харків: є загиблі та поранені.

Також видання "Коментарі" повідомляло – відбулася чергова вже четверта зустріч України із союзниками у форматі "Рамштайн". Експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, чи зміниться тепер перебіг війни в Україні: деталі зустрічі із союзниками.

"Коментарі" писали раніше — Кремль різко знизив тон: прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков зробив нову заяву про переговори, запевняє, що ні Путін, ні Лавров не відмовлялися від діалогу з Києвом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини