Головна Новини Бізнес фінанси В Україні значно подорожчає м'ясо: ціна за кг у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні значно подорожчає м'ясо: ціна за кг у 2021 році

За словами експертів, прогноз цін на 2021 рік для більшості свинарів невтішний

7 січня 2021, 11:53 comments4982
Поділіться публікацією:

Директор Асоціації "М'ясний галузі" Микола Бабенко розповів про подорожчання свинини в 2021 році. За словами експерта, середня ціна в 2021 році на цей вид м'яса складе 47,5 грн / кг. За його словами, на ринку зможуть втриматися фермери, собівартість свиней яких буде 35 грн / кг.

В Україні значно подорожчає м'ясо: ціна за кг у 2021 році

ФОТО: З відкритих джерел

Микола Бабенко вважає, що в перші три місяці нового року ціни на свиней будуть коливатися в межах 30-35 грн / кг, а вже з другого кварталу почнеться підвищення до 40-45 грн / кг. Експерт спрогнозував, що до літа поголів'я свиней значно зменшиться, внаслідок чого може наступити дефіцит, тоді ціна за кілограм може вирости до 55-60 грн.

Згідно з прогнозами експерта, середня ціна на свинину в 2021 році складе 47,5 грн / кг.

Микола Бабенко підкреслив, що на утворення цін на свинину в році, що наступив, впливає курятина, яка має низьку собівартість. Також експерт запевняє, що причиною підвищення ціни є відкриття в 2021 році ринку землі.

Нагадаємо, що зовсім скоро в Україні значно подорожчає ще один необхідний в кожному будинку продукт. Експерти повідомляють про подорожчання борошна, а станеться воно через те, що в цьому році аграрії зібрали невисокий урожай зернових.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що з 1 січня в Україні значно подорожчала холодна вода. Тарифи зросли для більш 40 населених пунктів. Як відомо, з початку нового року ціни збільшилися до 14,74 гривні за водопостачання та 9,55 гривні за водовідведення. Тобто в загальному українцям доведеться заплатити 27,35 гривні за кожен спожитий кубометр. Таке підвищення тарифів пояснюється зростанням зарплат, а також збільшенням цін за електроенергію на 12%.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини