Головна Новини Бізнес фінанси В Україні значно зміняться ціни на м'ясо: опублікований прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні значно зміняться ціни на м'ясо: опублікований прогноз

Вартість живих свиней з наступного тижня, ймовірно, зменшиться на 1 грн / кг

26 березня 2021, 15:52 comments1112
Поділіться публікацією:

За даними Асоціації "М'ясний галузі", закупівельні ціни з 29 березня по 4 квітня складуть 38-39 грн / кг живої ваги свині. Таким чином вже незабаром може подешевшати свинина, передає OBOZREVATEL.

В Україні значно зміняться ціни на м'ясо: опублікований прогноз

В Україні значно зміняться ціни на м'ясо: опублікований прогноз - фото з відкритих джерел

Також повідомляється, що вартість живих свиней з наступного тижня, ймовірно, зменшиться на 1 грн / кг. На цьому тижні переробники заявили, що вони поставлені в неконкурентні умови з тіньовим ринком. Ухилятися від сплати податків з 1 березня 2021-го стало ще вигідніше через зниження податкового кредиту на свиней на 6%. За даними фахівців, через тінізацію і корупційні схеми, свинарство в Україні, і відповідно м'ясна галузь,  не можуть конкурувати не тільки з імпортом, а й на внутрішньому ринку з нечесним "бізнесом".

Нагадаємо, що деякі експерти вважають, що ціни на продукти харчування в Україні можна ефективно регулювати за допомогою аграрного фонду. Президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Алекс Ліссітса прокоментував таку думку для порталу "Коментарі" і розповів, що можна зробити, щоб такий механізм міг ефективно функціонувати. Експерт підкреслює, що історично аграрний фонд і створювався для того, щоб через згладжування цінових коливань давати цінову підтримку сільгоспвиробникам. Зворотною стороною цієї медалі є можливість проводити товарні інтервенції — реалізовувати продукцію на ринку в момент зростання цін для їх згладжування.

Інтернет-видання "Коментарі" також разом з експертами розбиралося, що відбувається з цінами і яких змін варто очікувати найближчим часом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини