Головна Новини Бізнес фінанси В Україні знизилася вартість яєць: скільки коштує десяток
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знизилася вартість яєць: скільки коштує десяток

Найнижчі ціни на продукт відзначаються на заході країни

20 травня 2021, 09:41 comments1290
Поділіться публікацією:

На прилавках українських магазинів і на ринках відзначається зниження вартості курячих яєць. Їх ціна впала на 9%. Про це розповіли під час телепрограми "Cніданок з 1 + 1".

В Україні знизилася вартість яєць: скільки коштує десяток

В Україні знизилася вартість яєць: скільки коштує десяток - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що прогнози стосовно істотного зниження ціни на курячі яйця після Великодня, не виправдалися, розповіли в Міністерстві економіки. Крім того від виробників надходять скарги, що великі торговельні мережі купують продукцію по десять гривень за десяток (оптова ціна), а виставляють на продаж споживачам, істотно піднімаючи вартість.

Станом на сьогодні, найдорожче яйця коштують в центральній частині України — понад 26 гривень десяток. Найнижча вартість курячих яєць відзначається на заході — більше 20 гривень за десяток.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, як за місяць подорожчали продукти в країні. Згідно з наданими даними, за місяць піднялися ціни на хліб від 20 до 40 копійок, залежно від сорту. Збільшилася також вартість круп. Кілограм гречки подорожчав за місяць на 1 гривню, манна крупа — на 20 копійок. Що стосується м'яса, то тут теж ціни стали значно вище. Кілограм свинини в березні варто 117,70 грн, а вже в квітні — 118,33 грн / кг. Птах подорожчала приблизно на 30 копійок за 1 кг. Вартість 1 кг яловичини також піднялася майже на 2 гривні. На сьогоднішній день її середня ціна по Україні становить 159,13 грн / кг. Куряче філе стало дорожче на 1,60 грн за 1 кг.

Найбільше подорожчала соняшникова олія. У березні її ціна становила 52,58 грн за 1 літр, а вже в квітні — 58,05 за 1 літр.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини