Головна Новини Бізнес фінанси В уряді знайшли вихід, як виконати обіцянку Зеленського по підвищенню зарплат військовим
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді знайшли вихід, як виконати обіцянку Зеленського по підвищенню зарплат військовим

В уряді хочу обкласти додатковим оподаткуванням надприбуток газовидобувних компаній, щоб знайти гроші для підвищення зарплат військовим та вчителям

16 лютого 2022, 13:50
Поділіться публікацією:

В уряді вже знають, де взяти гроші на обіцяне президентом Зеленським, підвищення зарплати військовим. Додаткові кошти можуть з’явитися в бюджеті після того, як буде обкладено додатковою рентою надприбуток газовидобувних компаній. Як інформує видання "Коментарі", про це в кулуарах Верховної Ради розповів голова Комітету ВР з фінансів та податків Данило Гетманцев.

В уряді знайшли вихід, як виконати обіцянку Зеленського по підвищенню зарплат військовим

Данило Гетманцев. Фото: з відкритих джерел

Нардеп розповів, що за участю прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля вчора відбулася нарада з компаніями, які видобувають природний газ. Під час зустрічі мова йшла про те, що на сьогодні у нас надто високі ціни на газ і відповідно уряд запропонував аби надприбуток від цих компаній, які добувають газ, обкласти додатковою рентою, у зв'язку з тим, що вони отримують сьогодні надприбутки.

"Таким чином ми пропонуємо перерозподілити цей надприбуток таким чином, щоб всі гроші спрямувати на підвищення зарплат військовим, вчителям, на компенсацію в різниці, тарифу на газ, який на сьогодні є занадто високим", – розповів Гетманцев. 

Він додав, уряд пропонує не вводити додаткове оподаткування до певної планки, залишити умови оподаткування, наприклад, до 400 доларів за тисячу кубометрів, а надприбуток, тобто ті кошти, які отримують додатково, перерозподіляти до державного бюджету. Так з'являться даткові кошти, які можна буде спрямовувати кошти на підвищення зарплат військовослужбовцям.

Також Данило Гетманцев пояснив, що ціна на газ є безпрецедентно високою і з цим сьогодні ніхто не сперечається. Тому це не предмет для дискусії та обговорення. 

Читайте на порталі "Коментарі" — Зеленський звернувся до українців: про що говорив президент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини