Головна Новини Бізнес фінанси Вагоровська: Потрібно пояснити дітям, що гроші - це винагорода
commentss НОВИНИ Всі новини

Вагоровська: Потрібно пояснити дітям, що гроші - це винагорода

Психологи кажуть, що вік з 3 до 6 років - час, коли дитина збирає інформацію про навколишній світ і вчиться прийнятної у суспільстві поведінки

26 травня 2021, 01:35
Поділіться публікацією:

В першу чергу, на мій погляд, важливо і потрібно пояснити (дітям — ред.), Що гроші — це винагорода. Винагорода за нашу роботу. Це засіб, а не мета. Про це заявила засновник і керуючий партнер міжнародної платформи платежів для бізнесу Fondy Валерія Вагоровська "Коментарі-Україна".

Вагоровська: Потрібно пояснити дітям, що гроші - це винагорода

Валерія Вагоровська. Фото: Comments.ua

"Ми часто не помічаємо, як ми говоримо про свою роботу, і не важливо, найманий це праця або власний бізнес. Ми, дорослі люди, у присутності дітей кидаємо фрази про те, як робота дістала, що ми втомилися і не хочемо більше туди йти. І впевнені, що дитина не розуміє, не чує, адже скільки йому? Всього три-чотири роки? А насправді ми вже закладаємо його негативне ставлення до роботи, як до чогось поганого, важкого", — заявила вона.

За її словами, психологи кажуть, що вік з 3 до 6 років — час, коли дитина збирає інформацію про навколишній світ і вчиться прийнятного в суспільстві поведінки.

"Вони не рекомендують відмахуватися від дитячих запитань або думати, що рано, дитина ще не зрозуміє. На будь-які питання важливо відповідати, і на питання про гроші — теж. Ми живемо у фізичному світі, в якому правильне ставлення до фінансів допомагає створити базу для нормальної, а краще — комфортного життя. Тому важливо вчити дитину з повагою ставитися до грошей. Чи не жадібності. А саме повазі. Тому що вони — винагорода за працю і результат твоєї роботи", — додала вона.

Нагадаємо, все частіше в новинах ми бачимо негативні наслідки впливу інтернету на дітей. Підлітки дізнаються багато небезпечної інформації, намагаються копіювати поведінку деяких "крутих" блогерів, підтримують недитячий челлендж, мета яких накласти на себе руки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини