Головна Новини Бізнес фінанси Вакцинація в борг: Україна отримає кредит від ЄС на боротьбу з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація в борг: Україна отримає кредит від ЄС на боротьбу з коронавірусом

Кредит від Євросоюзу буде перерозподілено на боротьбу з коронавірусним захворюванням

8 лютого 2021, 12:34
Поділіться публікацією:

Україна отримає від Євросоюзу 50 млн євро. Кошти виділить державна кредитна установа ЄС — Європейський інвестиційний банк. Гроші спрямують на закупівлю вакцини, логістику та обладнання.

Вакцинація в борг: Україна отримає кредит від ЄС на боротьбу з коронавірусом

Європейський інвестиційний банк / фото Logist Today

З такою заявою виступив заступник міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.

Як повідомив чиновник, український уряд звернувся до фінансової структури Євросоюзу з пропозицією про те, щоб перерозподілити частину коштів і перенаправити гроші на боротьбу з COVID-19.

"Уряд України офіційно отримав підтвердження від Європейського інвестиційного банку про виділення коштів в сумі 50 млн євро, які будуть спрямовані на закупівлю вакцин, на закупівлю обладнання для забезпечення холодового ланцюга при проведенні вакцинації, а також логістики", — зазначив Ігор Іващенко.

Заступник міністра також нагадав, що Кабінет міністрів України уповноважив главу Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова підписати зміни до фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком. Відповідні зміни будуть підписані найближчим часом.

Відзначимо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль звернувся з проханням про перерозподіл коштів ще в листопаді 2020 року, оскільки кредит від ЄІБ на загальну суму в 400 млн євро був призначений на розвиток інфраструктури країни.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше Кабінет міністрів України на черговому засіданні затвердив нові умови кредитування. Головним рішенням стало здешевлення вартості іпотечних кредитів до семи відсотків. Дану інформацію надає прем'єр-міністр Денис Шмигаль на Facebook-сторінці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини