Головна Новини Бізнес фінанси Відбулись значні зміни на ринку криптовалют, Ethereum 2.0 та оновлення Merge
commentss НОВИНИ Всі новини

Відбулись значні зміни на ринку криптовалют, Ethereum 2.0 та оновлення Merge

Представлено Ethereum 2.0 та оновлення Merge, що змінить ринок криптовалют

15 вересня 2022, 13:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після довгих років очікування та багаторазового відкладання дати випуску, оновлення Merge нарешті вийшло в мережі Ethereum. Це оновлення принципово змінює систему перевірки транзакцій, на користь енергозбереження. Таким чином, Ethereum приєднується до групи криптовалют, вплив яких на навколишнє середовище є дещо меншим, на відміну від Bitcoin, який все ще базується на системі перевірки Proof-of-Work.

Відбулись значні зміни на ринку криптовалют, Ethereum 2.0 та оновлення Merge

Представлено Ethereum 2.0 та оновлення Merge. Фото з відкритих джерел

Перехід від POW до POS для Ethereum неодноразово відкладався, що не дивно, враховуючи, скільки часу потрібно розробникам, щоб представити менші оновлення. Проте, 15 вересня 2022 року нарешті було повідомлено про реалізацію завершального етапу.

Щоб зрозуміти, наскільки важлива ця зміна, потрібно пояснити, в чому різниця між системами POW і POS. Що таке POW і POS?

POW і POS — це механізми, призначені для перевірки в транзакцій. У випадку з Ethereum з самого початку використовувався перший. Робота в ньому полягає в видобутку блоків майнерами, які зазвичай використовують відеокарти. Ось чому попит на графічні процесори був таким величезним під час останньої бульбашки криптовалют.

POW змушує використовувати величезні обчислювальні ферми, які споживають багато енергії. Система безпечна і добре працює в мережі, але водночас її величезним недоліком є ​​споживання енергії, яке може бути шкідливим для навколишнього середовища.

POS працює інакше. Щоб перевірити мережу, у цьому випадку необхідно закласти свої токени. У випадку Ethereum підтверджуючими особами стають лише ті, хто обіцяє принаймні 32 ETH. На відміну від POW, не потрібно використовувати величезну кількість обчислювальної потужності, а отже, і енергії, оскільки немає жодних проблем із конкуренцією за видобуток блоку. Блоки створюються лише за потреби, а їхні "творці" випадковим чином вибираються з пулу валідаторів.

На цей момент загальне споживання енергії мережею Ethereum становить близько 112 ТВт-год на рік, що приблизно дорівнює використанню енергії в Нідерландах. Після оновлення загальні витрати енергії на забезпечення безпеки мережі Ethereum становитимуть близько 0,01 ТВт-год на рік.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про чоловіка, якому загрожу ув'язнення у понад 40 тис. років через аферу з криптовалютною біржею.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини