Головна Новини Бізнес фінанси Як ситуація з коронавірусом в Україні може вдарити по гривні - прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ситуація з коронавірусом в Україні може вдарити по гривні - прогноз

Аналітик назвав діапазон курсу, в якому виявиться гривня до долара найближчим часом

2 квітня 2021, 17:22
Поділіться публікацією:

Курс української гривні знову дещо припав і торгується на рівні 27,86 гривні за долар. Про це повідомив аналітик Forex Club Андрій Шевчишин на своїй сторінці в Facebook.

Як ситуація з коронавірусом в Україні може вдарити по гривні - прогноз

Фото з відкритих джерел

За словами експерта, головний фактор ринку — епідеміологічна ситуація. Грають роль повідомлення про те, що в двох областях України зафіксовано "південноафриканський" штам коронавірусу. Тоді як "британський штам", за даними Міністерства охорони здоров'я, вже виявляють по всій країні.

"Локдаун значно пригнічує всю ділову активність. Зважаючи на слабкість внутрішніх гравців валютного ринку, головним драйвером руху виступають нерезиденти, які на "тонкому ринку" можуть задавати досить сильні рухи", — пояснює Шевчишин.

Напередодні, відзначає аналітик, пройшли покупки валюти нерезидентами — під дивіденди або для підготовки до виходу з ОВДП. Але додамо, що на початок цього місяця нерезиденти збільшили свій портфель на 315 млн грн після 2 млрд грн розпродажів ОВДП в третій декаді березня.

Також аналітик звернув увагу, що на ринок може вплинути інформація про загострення на Донбасі та підготовку провокацій Росією.

"Небезпека відновлення активних бойових дій буде стимулювати нерезидентів закривати свої позиції в українських паперах, а населення купувати валюту, як засіб заощадження, що може істотно натиснути на гривню", — йдеться в повідомленні.

Поки що ситуація на ринку, за словами експерта, відносно стабільна. Шевчишин прогнозує, що гривня продовжить відчувати себе досить невпевнено і навряд чи вийде з коридору 27,8-28,0 грн за долар. Крім того, негативні новини можуть викликати реакцію валютного ринку і можливий пробій психологічної позначки 28.

Нагадаємо, протягом тижня в поведінці долара спостерігаються певні закономірності. Наприклад, у неділю долар краще не продавати . Експерти розповіли, як обраний для обміну валют день тижня може вплинути на суму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини