Головна Новини Бізнес фінанси За 50 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають дорогі монети (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

За 50 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають дорогі монети (ФОТО)

Дорогий екземпляр монети можна визначити за гуртом, реверсом і аверсом

6 серпня 2021, 11:17 comments6168
Поділіться публікацією:

Згідно з даними профільного порталу Monety, монети номіналом 50 копійок, які датовані 1992-м роком, можна продати за кілька тисяч гривень. Дорогий екземпляр монети можна визначити за допомогою гурту, реверсу й аверсу.

За 50 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають дорогі монети (ФОТО)

За 50 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають дорогі монети. Фото з відкритих джерел

Ціна 50 копійок може варіюватися в межах від 2500 до 3700 гривень. Така монета повинна мати опуклий щит з утисненим тризубом на ньому. Відомо, що такі 50 копійок були виготовлені на Луганському монетному дворі за допомогою англійських штемпелів. У результаті помилки в самому ескізі щит на монеті — опуклий, а тризуб — утиснений.

За 50 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають дорогі монети (ФОТО) - фото 2

Серед 50 копійок 1992 року також ще зустрічаються монети, що мають вузький середній зуб тризубця, а також вісім насічок на ребрі. Їх ціна на профільних аукціонах з продажу монет може стартувати від 900 гривень і доходити до 2000 гривень.

За 50 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають дорогі монети (ФОТО) - фото 3

Серед найдешевших різновидів монет номіналом 50 копійок такі, які мають гурт з дрібною насічкою, товстий середній зуб тризубця, а також п'ять ягід, розташованих у гроні посередині.

За 50 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають дорогі монети (ФОТО) - фото 4

На порталі також нагадують про випадки, коли на електронних аукціонах з продажу монет були виставлені 50 копійок у "нерідному металі", наприклад, з бронзи або срібла. Такі монети в ужитку не зустрічалися зовсім. Існує думка, що вони могли бути виготовлені спеціально, щоб заробити на нумізматах.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що нумізмати в Україні шукають монету номіналом 1 гривня, яка датована 1995-му роком. Її готові купувати від 7 до 15 тисяч гривень залежно від стану монети. Така гривня має цінність, оскільки відрізняється рідкісним роком випуску і гладким ребром. Також шукають монети 1992 року карбування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини