За рідкісну монету в Україні можна отримати 45 тисяч гривень: у чому її особливість (ФОТО)

Вага монети – 500 грамів, а діаметр – 85 мм

На профільному електронному аукціоні Voility виставили на продаж монету рідкісного номіналу, яку оцінили у 45 тисяч гривень (понад 1600 доларів). Рідкісні 50 гривень виготовлені зі срібла 999 проби та випущені до 30-річчя Незалежності України.

Автор оголошення зазначає, що вага монети – 500 грамів, а діаметр – 85 мм. До того ж тираж такої монети досить обмежений – лише 500 штук. Продавець додав, що 50 гривень мають банківський стан, а їх реставрація не проводилася.

За даними Нацбанку, 50-гривневу монету ввели в обіг 17 серпня 2021 року. На ній зображено державний герб, дуб, крона якого символізує межі нашої держави, а також є напис "30 років Незалежності України".

Поки що ніхто не зробив ставок на аукціоні, але за лотом уже стежать шестеро людей, яких могла зацікавити ця пропозицію.

Зазначимо, що перед покупкою або продажем монет, необхідно переконатися в їх справжності, дізнатися точну вартість, а також рідкість. Зробити це можна на спеціальних форумах нумізматів. Слід зазначити, що деякі монети, що продаються у Мережі, могли бути виготовлені спеціально для заробітку на колекціонерах, і не мають нічого спільного з цінними копійками.

Нагадаємо, що на аукціонах також продаються і монети, які часто зустрічаються в обігу. Наприклад, металеву гривню виставили на продаж за 10 тисяч гривень. Така монета виготовлена у 2005 році та має монетний брак, який і робить її дорогою.

Також продаються і 50 копійок 2003 року, за які можна отримати 2900 гривень. Такі монети не вводили у обіг, а були виготовлені тільки для річного набору.