Головна Новини Бізнес фінанси Заступник голови ВАКС Євген Крук не задекларував авто і будує особняк під Києвом, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Заступник голови ВАКС Євген Крук не задекларував авто і будує особняк під Києвом, - ЗМІ

За даними журналістів, суддя пересувається на Toyota Camry 2019 року, яка відсутня в декларації

13 жовтня 2021, 11:57 comments1597
Поділіться публікацією:

Заступник голови Вищого антикорупційного суду Євген Крук може приховувати майновий стан. Суддя не вніс у декларацію службове авто і  нібито не проживає за вказаною в декларації адресою. Про це повідомляє "Комсомольская правда" в Україні.

Заступник голови ВАКС Євген Крук не задекларував авто і будує особняк під Києвом, - ЗМІ

Євген Крук - фото з відкритих джерел

Зокрема, Крук задекларував Mitsubishi Lancer 2005, який належить його брату і знаходиться у судді в безоплатному користуванні. Однак замість нього він нібито пересувається на службовому Toyota Camry 2019 року. Це авто не внесено в декларацію.

"Свого часу подібний факт став підставою адміністративного протоколу про корупцію щодо колишньої глави НАЗК Наталії Корчак, яка не вказала в декларації, що користується службовим транспортом. Виходить, судді ВАКС можуть робити те ж саме, але безкарно", — пише КП.

Крук прописаний на Оболонському проспекті, 34, в Києві. Однак тут, за даними журналістів, його давно не бачили. У декларації вказана ще одна квартира в столиці — на 48 кв м, яку Крук придбав в 2008 році, через два роки з початку професійної діяльності. Він також володіє 2,4 тис. кв м землі в селі Хотянівка під Києвом, де будує особняк на 176 кв м, з гаражем та сауною, яка дорівнює за площею однокімнатній квартирі, — 50 кв м.

Крім того, за даними КП, Крук нібито перебуває у стосунках з підлеглою — суддею Інною Білоус. В результаті виникає конфлікт інтересів, оскільки судді працюють в одній суддівської колегії. Саме ВАКС розглядатиме справу щодо екс-голови Апеляційного суду Києва за втручання в систему автоматичного розподілу.

"У цьому суді справи розписуються на" трійки "- суддівські колегії. Крук і Білоус, наприклад, жодного разу не працювали в різних колегіях. А це означає, що час розгляду будь-якої справи у них завжди є більшість голосів. Це виглядає, як імітація правосуддя, яка може бути націлена на наказание неугодних, а не на об'єктивний вирок ", — йдеться в матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

олекс

13 жовтня 2021, 11:22

у нас всі судді ЗЛОДІІ. і прцюють тільки на себе рідногоа на простих людей вони срати хотіли ім потрібні тільки ХАБАРІ

Максим

13 жовтня 2021, 11:18

Нормальний пацан, трішки забудькуватий, але в цілому на свою користь не помиляється!

Михайло

13 жовтня 2021, 11:16

споглядаючи за результатами рішень ВАКСу, стало зрозуміло, що там також, на посади суддів, зібрали таких-же діячів як і в ОАСК. Чеснотами там і не пахне. Надії українців на справедливість вже майже вмерли.


Новини