Кабмін посилить вимоги для отримання субсидій на комуналку

Заступник голови Мінсоцполітики Віталій Музиченко пояснив, чому Кабінет міністрів вирішив посилити вимоги для отримання субсидій на комуналку

Кабінет міністрів України підсилює вимоги для отримання субсидій на комуналку. Перепризначення субсидій буде проходити з першого травня. Дану інформацію повідомили на офіційній Facebook-сторінці Міністерства соціальної політики.

Заступник голови Мінсоцполітики Віталій Музиченко пояснює, чому було прийнято таке рішення. За результатами верифікації виплат житлових субсидій не всі одержувачі реально потребують допомоги у вигляді субсидій.

Політик наводить приклади - нерідко людина, яка оформила житлову субсидію вже через деякий час купує валюту в великих розмірах (до мільйона гривень).

"Субсидія - це адресна соціальна допомога тим, хто не може, а не тим, хто не хоче платити за комунальні послуги", - наголошує Віталій Музиченко.

Тож перед тим, як отримати субсидію, відповідні органи детальніше переглядатимуть майновий стан громадян. Особливу увагу звертатимуть на отримані дивіденди від цінних паперів, а також на доходи від депозитів.

Раніше повідомлялося, чи може субсидія врятувати від заборгованості за комунальні послуги. За словами експерта, навіть, якщо вам буде нараховуватися субсидія, вона в деяких випадках не врятує від боргу за комуналку. Олег Пендзин пояснює, що за рахунок субсидії зменшується платіж лише на соціально-визначену площу житла. Якщо ви проживаєте у великій квартирі, за додаткові квадратні метри доведеться заплатити в повному обсязі. Якщо такої можливості немає — доведеться влазити в борги. Детальніше про це питання читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що українці мають право отримати субсидію не тільки, якщо являються власниками житла, й в разі, якщо вони орендують квартири чи дім. Як це зробити дізнавайтеся тут.