Головна Новини Бізнес ЖКГ Українці можуть отримати субсидію на орендоване житло - що для цього потрібно
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці можуть отримати субсидію на орендоване житло - що для цього потрібно

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що отримати субсидію тим, хто орендує квартиру, неважко

12 березня 2021, 08:40 comments1190
Поділіться публікацією:

Українці мають право отримати субсидію не тільки, якщо являються власниками житла, й в разі, якщо вони орендують квартири чи дім. Про це повідомила міністр соціальної політики України  Марина Лазебна в інтерв'ю виданню "Факти".

Українці можуть отримати субсидію на орендоване житло - що для цього потрібно

Субсидії в Україні: як отримати державну допомогу орендарям житла. Фото: 24 канал

Проте для цього варто дотримуватися однієї умови — власник домівки та орендар мають укласти офіційний договір оренди. Тоді людина, яка знімає квартиру та отримує невеликий дохід, може отримати часткову компенсацію витрат на опалення.

"Орендарі мають право звернутися за призначенням допомоги за фактичним місцем проживання, приклавши договір оренди до заяви і декларації", — підкреслила Марина Лазебна.

Це неабияк полегшить життя студентів, квартиру яким орендують батьки, оскільки доходи молоді, яка навчається — невисокі (стипендія). Тож студенти можуть розраховувати на фінансову підтримку від держави.

Нагадаємо, що виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко під час останньої тематичної міжвідомчої зустрічі заявив, що в Україні потрібно створити єдину цифрову систему для захисту споживачів житлово-комунальних послуг. Що це за система? Чи зможе вона прижитися в Україні? Чи вдасться владі її повноцінно реалізувати? Які можуть бути мінуси і плюси такого нововведення? Відповіді на ці запитання читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив представникам нафтогазової галузі, профільних асоціацій, органів місцевого самоврядування, ДФС, ДСНС, Нацполіції та інших уповноважених органів, активізувати діяльність робочих груп і проведення спільних заходів для боротьби з нелегальним обігом палива в Україні. Чи реально навести в цій галузі порядок? Чи не виглядає це, як втручання Кабміну в ринкові відносини? Або уряд йде правильним шляхом? Відповіді шукайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини