Головна Новини Бізнес ЖКГ Чи може субсидія врятувати від боргів за комуналку - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може субсидія врятувати від боргів за комуналку - експерт

Субсидія діє лише на визначену квадратуру житла

13 квітня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Стало відомо, чи може субсидія врятувати від заборгованості за комунальні послуги. Дане питання розкрив економіст Олег Пендзин в ефірі телеканалу "Україна 24".

Чи може субсидія врятувати від боргів за комуналку - експерт

Субсидії в Україні: чи може держвиплата покрити борг за комуналку. Фото: delo.ua

За словами експерта, навіть, якщо вам буде нараховуватися субсидія, вона в деяких випадках не врятує від боргу за комуналку. Олег Пендзин пояснює, що за рахунок субсидії зменшується платіж лише на соціально-визначену площу житла.

Якщо ви проживаєте у великій квартирі, за додаткові квадратні метри доведеться заплатити в повному обсязі. Якщо такої можливості немає — доведеться влазити в борги.

Окрім того, в деяких випадках, саме через борги, громадянам можуть і не нараховувати субсидію. Наприклад, якщо сім'я три місяці не платила за комунальні послуги, вона не отримуватиме субсидію навіть, якщо фактичні витрати перевищують 20 відсотків сімейного бюджету.

Нагадаємо, що у Держстаті розповіли, скільки українці заборгували за комуналку. За один місяць сума заборгованості українців за житлово-комунальні послуги зросла на 7,5 мільярдів гривень. За даними Державної служби статистики, тепер загальний борг становить близько 81 мільярда гривень. На початку 2021 року було нараховано близько 30 мільярдів гривень за житлово-комунальні послуги — 78% цієї суми українці сплатили.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроект №4241 для захисту українців від колекторів. Згідно з документом, буде створено публічний Реєстр колекторських компаній. Його буде вести Національний банк і всі колекторські компанії повинні будуть в ньому зареєструватися. Нацбанк буде здійснювати нагляд за колекторами і їхньою поведінкою щодо боржників. Він також розглядатиме звернення громадян. Наскільки велика ця проблема в Україні? Чи реально встановити нагляд над колекторами? Чи буде ефективним такий метод? Відповіді шукайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини