Головна Новини Бізнес ЖКГ У Держстаті розповіли, скільки українці заборгували за комуналку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держстаті розповіли, скільки українці заборгували за комуналку

Сума збільшилася на 7,5 мільярда за місяць

15 березня 2021, 09:52
Поділіться публікацією:

Практично на 7,5 мільярдів гривень зросла сума заборгованості українців за житлово-комунальні послуги за один місяць. За даними Державної служби статистики, тепер загальний борг становить близько 81 мільярда, повідомляє ТСН.

У Держстаті розповіли, скільки українці заборгували за комуналку

У Держстаті розповіли, скільки українці заборгували за комуналку - фото з відкритих джерел

На початку 2021 року було нараховано близько 30 мільярдів гривень за житлово-комунальні послуги — 78% цієї суми українці сплатили.

Загальна сума боргу за комуналку в даний час складає близько 81 мільярд гривень. Повідомляється, що найбільшими боржниками є мешканці столиці, Дніпропетровської, Харківської та Київської областей.

Нагадаємо, що українці мають право отримати субсидію не тільки, якщо є власниками житла, а й у разі, якщо вони орендують квартиру або будинок. Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна. За словами чиновниці, для цього слід дотримуватися однієї умови — власник будинку та орендар повинні укласти офіційний договір оренди. Тоді людина, яка знімає квартиру і отримує невеликий прибуток, може отримати часткову компенсацію витрат на опалення.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що ситуація з тарифами, зокрема на газ, в Україні поступово вирішується. Так, з лютого діє максимально гранична ціна на газ для населення на рівні 6,99 гривень за кубічний метр. Така норма збережеться до кінця опалювального сезону. За словами очільника Кабміну, така ціна є справедливою і газопостачальники її не завищують. За даними Дениса Шмигаля, багато компаній зменшили ціну і на природний газ для населення, спожитий в січні цього року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини