Головна Новини Бізнес промисловість Напої Pepsi і Coca-Cola можуть зникнути через війну в Судані
commentss НОВИНИ Всі новини

Напої Pepsi і Coca-Cola можуть зникнути через війну в Судані

Війна в Судані заблокувала постачання гуміарабіку для глобального бізнесу.

4 травня 2023, 12:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час бойових дій у Судані загинуло понад 500 людей, а ще 4,5 тис. були поранені. Однак війна у Судані негативно впливає не лише на місцеве населення, а й на глобальний бізнес, зокрема Pepsi і Coca-Cola. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Напої Pepsi і Coca-Cola можуть зникнути через війну в Судані

Гуміарабік в Судані. Фото: Reuters

Для суданців конфлікт між двома ворогуючими генералами загрожує їхньому життю та стабільності. Для більшої частини світу це може означати зменшення газованих напоїв. Вся річ у тому, що Судан є найбільшим у світі виробником і головним постачальником гуміарабіку (харчова добавка E414), смоли з дерева акації, яка використовується в газованій воді, цукерках і навіть косметиці. Близько 70% світових поставок цієї речовини надходить із Судану.

Війна загрожує виробництву та розповсюдженню цього ключового інгредієнта та може означати дефіцит десятків повсякденних продуктів.

"Для таких компаній, як Pepsi і Coca-Cola, вони не можуть існувати без гуміарабіку у своїх рецептурах", — сказав директор з маркетингу компанії Agrigum Дані Хаддадяка.

Саме Agrigum є одним з найбільших світових постачальників, зокрема і гуміарабіку. Директор іншої компанії-імпортера Vijay Bros Джінеш Доші стверджує, що невідомо коли вирішиться проблемна ситуація.

"Нашим постачальникам важко забезпечити найнеобхідніше через конфлікт. І покупці, і продавці не знають, коли все нормалізується", — говорить Джінеш Доші.

Наразі експерти оцінюють, що запаси великих компаній, які використовують гуміарабік вичерпаються за 3-6 місяців.

Про важливість гуміарабіку для промисловості свідчить той факт, що ця речовина була звільнена від санкцій США проти Судану з 1990-х років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поляки скаржаться на український продукт, який заполонив їх ринок.

Також "Коментарі" писали, що вчені назвали групу крові, яку схильні вибирати кліщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини