Головна Новини Бізнес інфраструктура Чекаємо контрнаступу: після деокупації Донбасу енергетики перш за все займуться відновленням роботи Вуглегірської ТЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Чекаємо контрнаступу: після деокупації Донбасу енергетики перш за все займуться відновленням роботи Вуглегірської ТЕС

Генеральний директор підприємства «Центренерго» розповів про плани по запуску Вуглегірської ТЕС.

9 травня 2023, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Відновлення та подальший розвиток енергогенеруючих потужностей та інфраструктури – одна зі стратегічних цілей компанії "Центренерго". В інтерв’ю виданню "Економічна правда" генеральний директор підприємства Володимир Єгоров розповів, що енергетики вже готують план робіт по запуску Вуглегірської ТЕС, яка поки що знаходиться на непідконтрольній Україні території. Окрім безпосередньо ТЕС, "Центренерго" візьме участь у налагодженні життя мешканців Світлодарську. На думку Володимира Єгорова, відновлення українських територій після звільнення від окупантів — цілком реальне, адже про свою підтримку, зокрема й ресурсну, повідомили багато країн світу.

Чекаємо контрнаступу: після деокупації Донбасу енергетики перш за все займуться відновленням роботи Вуглегірської ТЕС

Генеральний директор «Центренерго» Володимир Єгоров. Фото: Економічна правда

Нагадаю, у травні 2022 року в результаті окупації Світлодарську енергогенеруюча компанія "Центренерго" втратила контроль над Вуглегірською ТЕС. А фактично – лишилася 40-45% загальної генерації електроенергії. Адже, серед трьох теплових станцій (Вуглегірська, Зміївська та Трипільска) вона була найбільш економічною та модернізованою.

Складнощів у роботі енергогенеруючої компанії додають обстріли об’єктів, зокрема, Зміївської ТЕС. Там в результаті прильотів відбулось руйнування даху машинного залу та основного енергетичного обладнання. Втім, за допомогою ремонтних бригад "Укренерго" фахівцям "Центренерго" вдалося втримати потужності від зупинки, чим, фактично, підтримали у складний період українську енергосистему. До речі, одним з головних досягнень під час роботи нового менеджменту Володимир Єгоров вважає збереження та повернення з-за кордону співробітників енергогенеруючої компанії. Вони разом, попри обстріли та небезпеку, продовжують тримати енергетичний фронт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у соцмережах пишуть про вимкнення світла: в "Укренерго" пояснили, що відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини