Головна Новини Бізнес інфраструктура Чи може Airbus "поглинути" ДП "Антонов"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Airbus "поглинути" ДП "Антонов"

Поки що міністр інфраструктури повідомив про майбутню співпрацю підприємств

6 жовтня 2021, 14:35 comments1008
Поділіться публікацією:

У Міністерстві інфраструктури України повідомили, що між державним підприємством "Антонов" та аерокосмічним концерном Airbus з Франції пройшли перемовини щодо спільних перевезень вантажів літаками й спільного виробництва літаків, які використовують для ліквідації пожеж. Про це повідомляє Defence юа.

Чи може Airbus "поглинути" ДП "Антонов"

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков, фото Facebook

"Цього літа Міністерство розпочало співпрацю із французькою консалтинговою компанією Aerogestion щодо оптимальної моделі створення Національного авіаперевізника. Зараз ми у другій фазі проєкту, до кінця року готуємо презентацію результатів та рішення уряду", — говорить міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Однак є варіант, що національний авіаперевізник буде вже співпрацювати з компанією Airbus, яка "підпорядкує" собі українське державне підприємство "Антонов", що виробляє літаки та забезпечує галузь авіації вітчизняним повітряним транспортом. Хоча деталей про співпрацю між цими підприємствами не повідомляється та, напевно, й відповідних проектів ще не підготували, а є лише усні розмови в цьому напрямку, адже міністр нічого конкретного не розповів.

Також існує припущення, що в Україні будуть використовувати пасажирські літаки моделі А220-300. Поки є лише здогадки, але відомо, що транспортні літаки Airbus  будуть використовуватися для потреб військових. Хоча раніше транспортні повітряні судна постачало для армії ДП "Антонов".
Зазначимо, що питаннями авіаційної промисловості опікується Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України, а не Міністерство інфраструктури.

Як повідомляв портал "Коментарі", Гайтана поскаржилася на нелюдські умови в українському літаку. Співачка поскаржилася на авіаперевізника Windrose, оскільки в літаку, яким вона летіла з Києва до Херсона, нічим було дихати через вихлопних газів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини