Головна Новини Бізнес інфраструктура Ціни б'ють рекорди: де зараз найдешевші та найдорожчі однокімнатні квартири в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни б'ють рекорди: де зараз найдешевші та найдорожчі однокімнатні квартири в Україні

Серед лідерів зростання ціни на житло - Закарпатська область

4 листопада 2022, 09:25 comments8512
Поділіться публікацією:

"Однушки" на первинному та вторинному ринку в Києві та в цілому по Україні продовжують користуватися попитом. Ціни на них зростають величезними темпами. Як передає видання "Коментарі", дані маркетплейсу DOM.RIA показують, що в жовтні вартість житла в містах країни підстрибнула вгору.

Ціни б'ють рекорди: де зараз найдешевші та найдорожчі однокімнатні квартири в Україні

Квартири. Фото: з відкритих джерел

Так, якщо ви зібралися купувати однокімнатну квартиру у столиці, то в середньому потрібно розраховувати, що вартість квадратного метра залишить 45 261 грн. Це на 37% більше, ніж торік у жовтні, і на 3% більше, ніж у вересні.

Війна зробила свої корективи. Тому, за Києвом найбільше користуються попитом, а, отже, і мають найбільшу ціну квартири в Закарпатській області. Ціна за метр на кінець жовтня в "однушці" у Закарпатській області – 37 331 грн. І це аж на 76% більше, ніж 2021 року.

В аутсайдерах попиту на житло Сумська область. Тут можна придбати однокімнатну квартиру, віддавши за один квадратний метр 16 318 грн., але й це на 13% більше у порівнянні з минулим роком.

Що стосується оренди однокімнатних квартир, то середня ціна оренди однокімнатної квартири в столиці приблизно 23 740 грн. Ще минулого року "однушку" у Києві можна було орендувати майже на 20% дешевше. Якщо ж орієнтуватися не лише на столицю, а й розглядати оренду в Київській області, можна знайти хорошу однокімнатну квартиру з вартістю 14 350 грн на місяць.

Рекордне зростання оренди однокімнатних квартир у Львівській та Закарпатській областях. На Львівщині за оренду потрібно бути готовими викласти 20 162 грн, що на 109,58% більше 2021 року. Приблизно стільки в Закарпатській області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кабмін знижує температурний режим у квартирах: якою буде температура.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини