Головна Новини Бізнес інфраструктура До добудови ПП-2 приєдналося друге судно
commentss НОВИНИ Всі новини

До добудови ПП-2 приєдналося друге судно

Крім баржі "Фортуна", укладку російського газопроводу у водах Данії почало судно "Академік Черський"

27 квітня 2021, 15:48
Поділіться публікацією:

Російський трубоукладач "Академік Черський" приєднався до добудови газопроводу "Північний потік-2" у водах Данії. Про це пише "Кореспондент", посилаючись на повідомлення компанії-оператора проєкту Nord Stream 2 AG.

До добудови ПП-2 приєдналося друге судно

До добудови ПП-2 приєдналося друге судно - фото: Газпром

"Після успішного проходження морських випробувань судно "Академік Черський" сьогодні приступило до трубоукладальних робіт у винятковій економічній зоні Данії", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що також над укладанням труб працює баржа "Фортуна".

Станом на 1 квітня "Північний потік-2" був побудований на 95%. Залишалося укласти 121 км труб. За словами віцепрем'єра Російської Федерації Олександра Новака, газопровід буде добудований вже у 2021 році.

Нагадаємо, що раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, яке майбутнє чекає на газотранспортну систему України після добудови газопроводу ПП-2. Експерти вважають, що найбільшою інтригою є те, як буде експлуатуватися ця труба. Чи вдасться оператору проєкту, його учасникам вивести будівництво (частково або повністю) з-під дії газової директиви, яка обмежує можливість постачання з боку Газпрому 50%.

Це питання поки не вирішено, але тут є просвіт для української ГТС. За словами фахівців,  для цього потрібно виробляти відповідну стратегію, план експлуатації нашої ГТС з урахуванням введення у дію ПП-2 і збільшення транзиту Турецьким потоком (відповідно й істотне падіння транзиту через українську газотранспортну систему), а не лякати українців, що ПП-2 — страшна зброя Кремля, після запуску якої почнеться повномасштабна війна на українській землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини