Головна Новини Бізнес інфраструктура Названо винних у провалі «Великого будівництва» у Дніпропетровській області - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо винних у провалі «Великого будівництва» у Дніпропетровській області - ЗМІ

Журналісти повідомили про рішення влади на Дніпропетровщині, які заважають будівництву нових об'єктів

30 вересня 2020, 15:18
Поділіться публікацією:

Дніпропетровська область — серед найгірших регіонів України за швидкістю та якістю реалізації Національної програми "Велике будівництво", а серед головних винуватців названо голову обласної ради Святослава Олійника, повідомляє "Дніпровська панорама".

Названо винних у провалі «Великого будівництва» у Дніпропетровській області - ЗМІ

Область не змогла забезпечити швидке і якісне виконання робіт, порівнянне з іншими регіонами. Об'єкти інфраструктури регіону потерпають від недоотримання коштів, невиплат робочим зарплат, а також низької якості виконання. Наприклад, на 6-ти об'єктах будівництва оплата за попередніми актами виконаних робіт надійшла підряднику тільки в останні 2-3 тижні, до цього об'єкт простоював значну кількість часу. На 3-х об'єктах оплата рахунків за актами виконаних робіт приходить з затримкою і невеликими частинами.

Крім того, йдеться про недоукомплектацію об'єктів в рамках програми "Велике будівництво". Так, маса об'єктів, які ось-ось будуть закінчені й здані в експлуатацію, за рішенням обласної влади, не будуть комплектуватися новими меблями та обладнанням. Така ситуація в багатьох місцях — школах в місті Перещепине, в смт. Томаківка, Покровське та Чаплине, в селі Волоське, в дитячих садах в смт. Іларіонове і селах Вільне і Миколаївка. За даними ЗМІ, робиться це з метою зменшення кошторисної вартості, таким чином залишається стара меблі і обладнання.

Також журналісти вказали на некомпетентність місцевої влади в сфері, що недавно отримала безпосередню підтримку президента Зеленського — відновлення футболу в Кривому Розі. Нібито після коригування Олійником проект з реконструкції стадіону "Спартак" подешевшав на 60% через відмову від ряду ключових робіт, в тому числі й зі створення якісного покриття поля і ремонту трибун.

Названо винних у провалі «Великого будівництва» у Дніпропетровській області - ЗМІ - фото 2

В цілому, як передає видання, будівництво і ремонт більшості об'єктів в області за рік зрушило лише на 3-15%.

Нагадаємо, експерти пояснили, чи раціональне рішення влади робити нові дороги за рахунок "ковідного" фонду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини