Головна Новини Бізнес інфраструктура Україна не синхронізуватиметься з енергомережами РФ та Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не синхронізуватиметься з енергомережами РФ та Білорусі

Українська енергосистема має бути синхронізована з Європою якнайшвидше, - міністр

27 лютого 2022, 12:45
Поділіться публікацією:

Українська енергетична система не буде підключатися та переходити на синхронну роботу з мережами Росії та Білорусі. Про це повідомляють в прес-службі НЕК "Укренерго".

Енергосистема з 24 лютого проходила тест на роботу в ізольованому режимі для того, що синхронізуватися в майбутньому з мережами Європи. Такий тест має пройти ще влітку, тести потрібні для перевірки роботи нашої системи та реалізації програми енергетичного безвізу з ЄС.
З 24 до 26 лютого енергосистема працює автономно  та надійно. Однак у зв'язку з війною Росії проти України та тим, щоБілорусь підтримує  окупанта, який прийшов на нашу землю, керівництво Міністерства енергетики вирішило не синхронізуватися в подальшому з системами аргесора.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що буде звертатися до Європи, щоб процес синхронізації з Євросоюзом, системою ENTSO-E, було прискорено для України.

"Українська енергосистема довела здатність підтримувати необхідну частоту 50 Гц в різних режимах роботи та надійність і безпеку енергопостачання українським споживачам навіть в умовах військової агресії. Повернення енергосистеми України в об‘єднану з Росією та Білоруссю мережу після випробувань було заплановане на 27 лютого. Водночас ворог відкоригував наші плани. Сьогодні підписано наказ Міненерго про відмову від приєднання до енергомережі російських окупантів.", — написав міністр.

Як повідомляв портал "Коментарі", СБУ оприлюднила секретні документи російських загарбників. Тепер українська спецслужба та ЗСУ мають дані про російських військових, а також секретні паролі та шифри, які використовує країна-агресор. З їхньою допомогою можна дізнатися суть перехоплених розмов противника.

Україна не синхронізуватиметься з енергомережами РФ та Білорусі

Фото ілюстративне / Pixabay



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини