Головна Новини Бізнес інфраструктура Завод "Арсенал" фігурує в об'єднаній кримінальній справі щодо розкрадання активів Укрбуду, — Микитась
commentss НОВИНИ Всі новини

Завод "Арсенал" фігурує в об'єднаній кримінальній справі щодо розкрадання активів Укрбуду, — Микитась

Екс-нардеп упевнений, в купівлі будівлі заводу "Арсенал" були задіяні кошти інвесторів Укрбуду і цей актив, фактично, був "вкрадений" у інвесторів

29 жовтня 2021, 14:41
Поділіться публікацією:

Корпус заводу "Арсенал", де розпочато будівельні роботи та плануються фудкорти ресторанів, фігурує в об’єднаній кримінальній справі з глобального розкрадання активів Укрбуду, яку зараз розслідують у ДБР. Про це у себе на сторінці в Facebook заявив екс-нардеп та президент будівельної компанії "Укрбуд" Максим Микитась, пишуть "Українські новини".

Завод "Арсенал" фігурує в об'єднаній кримінальній справі щодо розкрадання активів Укрбуду, — Микитась

Максим Микитась. Фото: facebook/maxim.mikitas

Також він стверджує, що в купівлі даної будівлі були задіяні кошти інвесторів Укрбуду і цей актив, по суті, був "вкрадений" у інвесторів, оскільки за нього не розрахувалися. У рамках кримінальної справи вже встановлено низку причетних до цього осіб. Нагадаємо, раніше Укрбуд планував будувати на цьому місці бізнес-центр Arsenal Plaza. А зараз триває активна кампанія з пошуку коштів для добудови ЖК Укрбуд.

Як повідомляє Максим Микитась у своєму пабліку, "на цей момент Центральним Управлінням ДБР активно розслідується кримінальна справа № 62021000000000300, де по суті 8 кримінальних справ об’єднані в одну. Розслідування стосується глобальної крадіжки грошей та майна "Укрбуд Девелопменту", де я був засновником на 100%, в тому числі й коштів 13 тис. інвесторів. У фабулі кримінальної справи зазначено "Федотенков Д. В., Майборода О. Г. та інші "невстановлені особи" підозрюються в скоєнні злочинів". Екснардеп уточнив, що у даній справі він визнаний потерпілим. У цій кримінальній справі значною мірою фігурує і будівля заводу "Арсенал", фактично куплена за гроші інвесторів. світлі пошуку засобів добудови ЖК.

"Жодної копійки фінансових коштів, які мали направити в будівництво об’єктів ні мною, ні Укрбудом отримано від Федотенкова не було! Я неодноразово заявляв, що восени 2019 року Укрбуд мав достатньо фінансових коштів, активів, а також партнерів, а також партнерів красти, в добудову об’єктів Укрбуду Будівля "Арсеналу" із землею 1,3 га у власності на Печерську через мережу прокладок виявляється на ТОВ "Некслайн Обджект", що є зараз замовником у будівництві мережі фудкортів в будівлі Арсеналу (легалізації) краденого майна ми зустрічаємо в засновниках, окрім Дмитра Федотенкова — В. Зубика в особі "Інтергал-Буд" та бізнесмену В. Шустера", — стверджує Микитась.

Схоже, на Київ чекає черговий будівельний скандал. Цей корпус "Арсеналу" згадувався у зв’язку зі скандалами навколо рейдерського захоплення найбільшого столичного забудовника "Укрбуд" як один дорогих активів, викрадених рейдерами. Нагадаємо, Максим Микитась та Дмитро Федотенков викупили корпус "Арсеналу" з метою переобладнання його під бізнес-центр ARSENAL PLAZA. Микитась завів свою половину з рахунків "Укрбуд Девелопменту", що належав йому, а Федотенков свою. Витрати склали по 11 мільйонів доларів з кожного.

Проте, влітку 2019 року Микитась програв вибори у Верховну Раду та у компанії "Укрбуд" почалися проблеми. Було відкрито низку кримінальних справ і через репутаційні втрати критично просіли продажі — настала криза оборотних коштів. Була заява, що компанію продали новим інвесторам. Мався на увазі ресторатор Дмитро Федотенков, з яким були підписані меморандуми про продаж низки компаній. Йшлося про 38 мільйонів на добудову ЖК "Укрбуд" і 11 мільйонів за половину Микитася в "Арсеналі". Але, на думку Микитася, ні інвестицій на будівництво ЖК, ні виплати за його половину в Арсеналі не було. Щобільше, як стверджує екснардеп, почався стрімкий розпродаж усього цінного, на десятки мільйонів доларів, а пасиви звісили на комунальний Київміськбуд. Микитась тоді заявляв, що "рейдери сховали мене за грати, щоб не заважав грабувати Укрбуд та його активи. Все фактично вкрадено в інвесторів!".

Багато хто розглядав цей об’єкт як страховку інвесторів Укрбуду "на чорний день". Також невідомо, скільки в цьому об’єкті коштів із держзамовлень, які отримували компанії з орбіти "Укрбуд Девелопменту", скільки там грошей інвесторів Укрбуду і скільки особисто самого Микитася. І це виглядає дивно, коли сьогодні інвесторів Укрбуду штовхають на протестні акції для виділення державою на добудову ЖК мільярдних коштів, а зовсім поруч, у пару сотень метрів, по суті, на гроші, в тому числі й починається з цих інвесторів.

Так, сьогодні у багатьох ЗМІ опублікували розслідування, в якому йдеться, що Мінфін лобіює отримання 1,9 млрд гривень на добудову ЖК в інтересах КМБ. При цьому, на думку Максима Микитася, сьогодні достатньо повернути державі викрадені рейдерами дорогі активи на десятки мільйонів доларів, в тому числі та корпус "Арсеналу" в самому центрі Печерська.

Читайте також на порталі "Коментарі" — екс-нардеп та керівник "Укрбуду" Максим Микитась прокоментував випади на його адресу у ряді телеграм-каналів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини