Головна Новини Бізнес інфраструктура Зеленський заявив про запуск "Сіті-експресів"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заявив про запуск "Сіті-експресів"

На першому етапі проект буде реалізований в трьох містах

22 лютого 2021, 11:48
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський анонсував запуск нового проєкту "Сіті-експрес" і розповів, в яких містах приміські електрички з'являться першими. Про це глава держави повідомив під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Інфраструктура", сьогодні, 22 лютого.

Зеленський заявив про запуск "Сіті-експресів"

Зеленський розповів про запуск приміських електричок - фото: з відкритих джерел

Так, за словами президента, на сьогодні Крюківський вагонобудівний завод має державне замовлення на виготовлення нових пасажирських вагонів для Укрзалізниці. Крім цього, будуть вдосконалені вже існуючі маршрути поїздів "Інтерсіті" і додані нові. Зеленський зазначив, що головною метою зараз є те, щоб поїздка в поїзді займала за часом максимум 3-4 години.

Також гарант заявив, що зараз йде активна робота над давно вже забутої темою приміських поїздів. Люди, які користуються цим транспортом, знають, що він знаходиться в жахливому стані. Тому зараз готується проєкт "Сіті-експрес".

"Сіті-експрес" — це інший, якісний, сучасний рівень приміського сполучення. Він же і допоможе подолати проблеми з трафіком у великих містах. Перший етап проєкту включає: Київ, Дніпро, Харків.

Крім того, Зеленський повідомив, що в Україні на сьогодні ведуться переговори про залучення іноземного інвестора з подальшим розвитком в країні виробництва рухомого складу для залізниць.

До слова, крім цього, в ході форуму обговорювалися й інші важливі теми, такі як: авіаінфраструктуру, будівництво доріг і мостів в Україні, а також дорожні проєкти.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, які найдешевші якісні автомобілі в Україні у 2020 році найдешевші якісні автомобілі в Україні у 2020 році. Рейтинг був заснований на думці українців. Крім того, сайт інформував про те, що стало відомо, як Україна збирається відновлювати економіку на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини