Головна Новини Бізнес інвестиції Індійський мільярдер виділив колосальні гроші для захисту клімату: скільки він пожертвував
commentss НОВИНИ Всі новини

Індійський мільярдер виділив колосальні гроші для захисту клімату: скільки він пожертвував

Найбагатша людина Індії вкладає понад 80 мільярдів доларів у зелену енергетику

14 січня 2022, 17:36
Поділіться публікацією:

Індійський мільярдер Мукеш Амбані активно займається зеленою енергетикою і вкладає мільярди доларів в цю галузь. Про це повідомляє Reuters.

Індійський мільярдер виділив колосальні гроші для захисту клімату: скільки він пожертвував

Індійський мільярдер Мукеш Амбані - фото з відкритих джерел

Його конгломерат Reliance Industries оголосив у четвер, 13 січня, що виділить колосальні 6 трильйонів рупій (приблизно 80,6 мільярдів доларів) на проекти відновлюваної енергетики в західному індійському штаті Гуджарат, де він сподівається допомогти створити мільйон нових робочих місць.

Основна частина цих грошей — близько 67,7 мільярдів доларів — піде на нову електростанцію та водневу систему, повідомляє компанія в заяві на фондовій біржі. Reliance планує здійснити масштабні інвестиції протягом 10-15 років і вже почала пошук землі для об’єкта потужністю 100 гігават.

Компанія також планує створити новий виробничий центр, який буде спрямований на виробництво сонячних панелей, технології паливних елементів та інших відновлюваних джерел енергії.

Reliance зазначила, що нові ініціативи випливають "з бачення" прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді. Прогноз компанії на 1 мільйон робочих місць включає як прямі, так і непрямі нові можливості в штаті Моді.

В Індії починає розвиватися відновлювана енергетика. За прогнозами, минулого року кількість нових установок таких проектів по всій країні подвоїться порівняно з 2015-2020 роками.

Тенденція настає в критичний час. Станом на кінець минулого року на вугілля все ще припадало майже 70% виробництва електроенергії в країні.

Reliance є однією з найбільш цінних і впізнаваних компаній Індії. Енергетичний конгломерат, який охоплює нафтохімію, телекомунікації та роздрібну торгівлю, вже давно намагається зменшити свою залежність від нафти.

У своїй заяві Reliance заявила, що використає кошти, що залишилися, для інвестування "в існуючі проекти та нові підприємства протягом наступних трьох-п'яти років".

Протягом цього періоду компанія хоче спрямувати 1 мільярд доларів на оновлення своєї мобільної мережі до 5G і витратити близько 406 мільйонів доларів на свою роздрібну мережу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у США через розлив пального загинули тисячі тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Эдуард

14 січня 2022, 18:58

бесполезно, плавно иногда с рывками идем ко дну


Новини