Головна Новини Бізнес інвестиції Інвестиції в нерухомість: як вигідно придбати квартиру — рієлтор
commentss НОВИНИ Всі новини

Інвестиції в нерухомість: як вигідно придбати квартиру — рієлтор

Купівля нерухомості — вигідна інвестиція в будь-який період

13 березня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

В Україні щомісяця збільшуються ціни на нерухомість. Це пов'язано з низкою факторів, зокрема, коронакризою, темпами будівництва нових квартир, курсом долара. То чи варто найближчим часом інвестувати гроші в нерухомість? Та де краще обрати квартиру — на первинному чи вторинному ринку? Про це сайту "Коментарі" розповіла столичний рієлтор та юрист Любава Ляшенко.

Інвестиції в нерухомість: як вигідно придбати квартиру — рієлтор

Купівля квартири: як обрати найбільш вигідний варіант — рієлтор. Ілюстрація: Д. Романюк/Comments.ua

За словами експерта, інвестиція в нерухомість на сьогодні — один з простих і надійних способів заробити. Тому в неї варто вкладати гроші в будь-який період, якщо у вас є на це бажання, можливості та знання (досвід).

Також Любава Ляшенко розповідає, яку квартиру обрати, щоб надалі вона стала вигідною інвестицією та виправдала свої кошти.

"Звичайно краще купувати квартиру в новому будинку. Це і нові комунікації, і горизонтальна система розводки опалення, що набагато зменшує комунальні платежі. Як відомо, в старих будинках комуналка досить велика. Інша справа — новобудова, де сам собі регулюєш тепло. Наприклад, ціни на київське житло в нових будинках біля метро досить великі — 1,500 доларів за квадратний метр в середньому. Околицю і старі будинки можна купити за 800-900 доларів за квадратний метр. Але який сенс викидати ці гроші за стару вбиту "хрущовку", якщо є можливість купити в новому гарному будинку?", — підкреслює експерт.

Рієлтор зазначає, що найбільш вигідно вкладати гроші в новобудови на етапі будівництва, оскільки їх ціна мінімальна та достатньо доступна. Проте пані Любава попереджає, що спершу, ніж купувати новеньку квартиру, варто детально ознайомитися з забудовником, щоб не зіткнутися з поширеними неприємностями.

"З новобудовами потрібно бути обережними, тому що багато будівництв, особливо в Києві — проблемні. І не завжди ЛУН показує реальну картину. Начебто все по документах буде добре, але якщо копнути глибше і замовити адвокатську перевірку, там випливе не один скелет у шафі. В кращому випадку це призведе до затримки здачі будинку в експлуатацію. В гіршому — будівлю просто не добудують", — застерігає рієлтор.

Любава Ляшенко рекомендує при покупці будь-якої нерухомості звертатися до експерта, який знає особливості та підводні камені. Тоді покупка квартири чи іншого приміщення стане безпечною та вигідною.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, скільки коштують квартири в Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини