Головна Новини Бізнес інвестиції Інвестори втратили інтерес до Moderna через зменшення кількості проданих доз вакцини – які прогнози
commentss НОВИНИ Всі новини

Інвестори втратили інтерес до Moderna через зменшення кількості проданих доз вакцини – які прогнози

Поведінка інвесторів може говорить про втрату потенціалу вакцинації Moderna

5 листопада 2021, 11:20
Поділіться публікацією:

Акції американської компанії Moderna, яка випускає вакцину від COVID-19, помітно подешевшали після публікації щорічного звіту, пише видання Office Life.

Інвестори втратили інтерес до Moderna через зменшення кількості проданих доз вакцини  – які прогнози

Вакцина Moderna від COVID-19 - ілюстративне фото з мережі

Вартість однієї акції біотехнологічного підприємства, яке випускає вакцину від COVID-19, зменшилась на 12,4%. Згідно з попереднім збором заявок інвесторів 04 листопада на  біржі Nasdaq вартість дорівнювала 303 дол./акцію. Причиною спаду інтересу до Moderna є її річний звіт, вважають фахівці порталу Investing.com.

Річний звіт Moderna з'явився о 7 годині ранку 4 листопада 2021 р. Висновки свідчать, що кожен сьомий житель планети вже не вакцинуватиметься Moderna, а використає інший препарат.

Фінансові результати компанії вказані за третій квартал 2021 р. і прогнози до кінця поточного року та на майбутній 2022 рік. Очікується зменшення продажів до 15-18 млн. дол. проти прогнозованих раніше 20 млрд дол. Відповідно, відбудеться зменшення кількості реалізованих доз – від 0,8-1 млрд доз до 700-800 млн доз. 

Інвестори незадоволені вказаними даними, тому ціна акцій і впала. Протягом кількох годин ціна все ж піднялась до 307 дол., але однаково не повернулась до попередньої – 344 дол./акцію. 

Вакцина компанії Moderna (торгова марка Spikevax) входить до переліку препаратів, якими щеплюють від COVID-19 українців. Виробник повідомляв, що вона буде щорічно адаптуватись до нових збудників респіраторних хвороб. Також створювався засіб, який мав використовуватись у якості бустерної дози.

Нагадуємо, що Україна отримала 2 млн доз вакцини Moderna у липні 2021 р. Партія доставлена ЮНІСЕФ, надана США у рамках фонду COVAX. МОЗ України використовували її для виїзного вакцинування, яке проводили мобільні бригади за місцем роботи громадян.

У світі використано майже 250 млн доз вакцини Moderna. Вона дозволена у 76 країнах – від США (160 млн доз) до Ліхтенштейну (32 тис. доз). Для імунізації потрібно ввести дві дози з інтервалом у чотири тижні. Умови зберігання – за температури -2-8 0С 30 діб, за температури -20 0С – до чотирьох місяців.

Видання "Коментарі" раніше повідомляло своїх читачів про нові вимоги до вакцинації у США, які стосуватимуться компаній з кількістю працівників більше ста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини