Головна Новини Бізнес інвестиції Кількість інформації про кліматичні умови компаній зростає: чому інвестори обмінюються даними
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість інформації про кліматичні умови компаній зростає: чому інвестори обмінюються даними

У 2021 році кількість інформації про кліматичні умови компаній різко зросла, оскільки зріс тиск з боку керівництва

15 грудня 2021, 12:03
Поділіться публікацією:

Кількість компаній, які обмінюються кліматичними даними з CDP, провідною світовою платформою розкриття інформації, зросла майже на 40% за останній рік, оскільки інвестори та політики чинили тиск на ради директорів. Про це свідчать дані, опубліковані Reuters.

Кількість інформації про кліматичні умови компаній зростає: чому інвестори обмінюються даними

Загроза глобального потепління - фото з відкритих джерел

Більшість світових власників активів зосереджуються на розкритті інформації про зміну клімату, намагаючись вибрати переможців переходу до низьковуглецевої економіки та оцінити ризики для своїх бізнесів.

Хоча деякі країни почали робити таке розкриття обов’язковим, стандартизовані дані, необхідні для неприбуткової платформи CDP, вже давно надають інвесторам дані, які дозволяють їм порівнювати результати діяльності компаній.

Після Паризької угоди 2015 року, коли країни погодилися спробувати обмежити глобальне потепління, кількість компаній, які подали заявки на CDP, збільшилася більш ніж вдвічі до 13 132 з 5 532. CDP було засновано в 2000 році.

"Якщо ви подивитеся на ці цифри, ви побачите, що темпи змін збільшуються, і я думаю, що це дуже важливо. Кожен рік – це набагато більший стрибок, ніж ми очікували від попереднього", – сказала Ніколетт Бартлетт, виконавчий директор CDP.

Темпи розкриття інформації також постійно зростали, за винятком минулого року уповільнення, спричиненого COVID-19. У 2020-2021 роках він виріс на 38%.

Незважаючи на збільшення кількості компаній, які звітують перед CDP, якість розкриття інформації залишається неоднозначною, і майже 17 000 компаній отримали найнижчу можливу оцінку "F" у річній оцінці НУО за те, що вони не повідомляли жодних даних.

Після оприлюднення даних компаніям рекомендується встановлювати цілі щодо скорочення викидів, а саме цілі відповідно до науки про зміну клімату та ціль щодо обмеження глобального потепління на 1,5 градуса за Цельсієм (2,7 Фаренгейта) вище середнього доіндустріального.

Як повідомляли раніше "Коментарі", бельгійська компанія SREW N.V., яка займається виробництвом електроенергії із відновлюваних джерел, звернулась до міжнародного арбітражу, обумовлюючи свої вимоги до нашої країни  на загальну суму 70 млн євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини