Головна Новини Бізнес інвестиції Локалізація виробництва та індустріальні парки: як це вплине на економіку
commentss НОВИНИ Всі новини

Локалізація виробництва та індустріальні парки: як це вплине на економіку

Роксолана Підласа розказала, хто може увійти до індустріальних парків

16 грудня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Народна депутат від "Слуги народу" Роксолана Підласа розповіла під час брифінгу про те, чи зможуть іноземні компанії отримати переваги резидентів індустріальних парків.

Локалізація виробництва та індустріальні парки: як це вплине на економіку

Індустріальні парки залучатимуть інвестиції, фото з відкритих джерел

За словами Підласи, резиденти індустріальних парків матимуть можливість отримати пільговий кредит для розвитку виробництва. Важливою умовою для тих, хто хоче потрапити до переліку резидентів індустріального парку, створення виробництва з високою доданою вартістю, тобто переробного виробництва.

Наприклад, це може бути виробництво комплектуючих для машинобудування, для компютерів і телефонів. Тобто до індустріального парку мають входити промислові підприємства.

Щодо локалізації виробництва, то планується збільшувати її відсоток щороку від 10% в 2023 році до 40% в 2028 році. Локалізація передбачає, що які деталі, або комплектуючі будуть вироблені в Україні. Наприклад, комплектуючі завезені частково з інших країн, а збиратимуть їх на вітчизняних заводах. В іншому випадку в Україні можуть надавати послуги для завершення процесу виробництва якого товару.

Роксолана Підласа розповіла, що держава вимагатиме української складової при купівлі п'яти видів товарів машинобудування: міський пасажирський транспорт;  залізничний транспорт; комунальна техніка;  енергетичне машинобудування; аерокосмічне машинобудування.

"Іноземні компані, які працюють в Україні, зареєстровані в Україні як філія чи ТОВ. Відповідно до закону іноземні компанії можуть створювати спільні підприємства з українськими заводами. Іноземні компанії можуть приходити до індустріальних парків, створювати тут виробництво, наймати українців на роботу, виробляти продукцію на території України. З економічної точки зору, це буде просто прекрасно, це елемент залучення інвестицій", — наголосила народний депутат.

За даними авторів проекту локалізація дасть для економіки наступні переваги: 4,2% додаткового зростання ВВП за 3-5 років; 8,75% зростання податкових надходжень до бюджету; 200 тис. збережених робочих місць; 64 тис. створених робочих місць; 11,82% зростання продукції переробної промисловості.

Нагадаємо, що 16 грудня парламент схвалив законопроєкт про локалізацію. Документ встановлює вимогу наявності української складової в імпортному товарі, купленому  за державний або комунальний кошт.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розказали, чому селянам краще стати ФОП і хто платитиме більше податків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини