Головна Новини Бізнес інвестиції Сергій Токарєв анонсував інвестицію Roosh Ventures у британський стартап Arkis, заснований українцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Токарєв анонсував інвестицію Roosh Ventures у британський стартап Arkis, заснований українцями

IT-бізнесмен та інвестор зізнався, що дізнався про стартап у 2023 році, відтоді зацікаився ідеєю

20 березня 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

Британський стартап Arkis, який заснували два українські підприємці, залучив $2,25 млн інвестицій під час Pre Seed-раунду. Одним з інвесторів став український венчурний фонд Roosh Ventures. Про це написав у своєму Facebook Сергій Токарєв — IT-бізнесмен та інвестор, співзасновник інвестиційної групи Roosh, в яку входить Roosh Ventures.

Сергій Токарєв анонсував інвестицію Roosh Ventures у британський стартап Arkis, заснований українцями

Британський стартап Arkis

“Компанія працює на ринку DeFi (децентралізовані фінанси) та дозволяє клієнтам залучати кошти на проведення короткострокових on-chain криптовалютних операцій. За допомогою Arkis користувачі можуть взяти кредит, провести операцію та повернути запозичені кошти без жодних переходів на інші платформи”, — зазначив Токарєв.

Серед інших інвесторів стартапу — американський венчурний фонд gumi Cryptos Capital, британський G1 Ventures та французький Psalion VC.

Arkis був заснований у 2022 році Сергієм Тищенком та Олександром Проскуріним, які мають освіту в сфері академічної математики та багаторічний досвід роботи у фінансовій галузі. Українці зазначають: після банкрутства сервісу обміну криптовалют FTX та криптовалютного хедж-фонду Tree Arrows Capital, кредитування зазнало удару. І вони вирішили розробити новий математичний підхід, аби створити прозору інфраструктуру кредитного плеча — тобто можливість використовувати позиковий капітал для торгівлі фінансовими активами.

Завдяки найсучаснішому маржинальному механізму, користувачі Arkis отримують можливість здійснювати кредитні операції, не переходячи на інші платформи.

Місія Arkis — прискорити розвиток ринку DeFi.

“Розвиток сфери DeFi схожий на шлях традиційних фінансів: неструктурована спочатку, поступово вона перетворилася на складну систему, що складається з першокласних брокерів, бірж та хедж-фондів”, — пояснює один із засновників стартапу Олександр Проскурін.

Аби створити індивідуальне захищене середовище кредитного плеча, стартап співпрацює з хедж-фондами De-Fi. Усі користувачі укладають смарт-контракт, у якому прописується, на що підуть запозичені кошти, і коли кредит буде повернений. Процесом керує інвестиційний менеджер. Це дозволяє знизити ризик контрагента, а також зменшити комісії для користувачів.

Сергій Токарєв поділився, що дізнався про стартап у 2023 році: “Ідея зацікавила мене одразу, тож вже за декілька тижнів я вирішив стати частиною їхньої історії, долучившись як Angel Investor”.

З того часу компанія завершила розробку MVP (мінімально життєздатного продукту, який можна представити користувачам), залучила інвестиції та готова залучати перших клієнтів. А у грудні 2023 стартап анонсував інтеграцію з агрегатором децентралізованих бірж 1inch та стратегічне партнерство з менеджером альтернативних інвестицій Edge Capital.

“Arkis вибудовує ідеальну взаємодію між корпоративними позичальниками та кредиторами у сфері DeFi. Смарт-контракти, які є основою технології Arkis, забезпечують новий рівень прозорості, безпеки й ефективності при боргових угодах з криптоактивами. Ми дуже раді підтримати українських засновників у реалізації їхніх амбітних цілей”, — зазначає молодший партнер в Roosh Ventures Адам Гащишин.

Як зазначають засновники, їхня ціль — використовувати технологію блокчейн, щоб революціонізувати спосіб розрахунку перехресної маржі (коли заставою є весь депозит), забезпечуючи ще більшу ефективність використання капіталу порівняно з традиційними фінансами. Водночас зберігаючи контроль за безпекою та управлінням ризиками.

Roosh Ventures — це український венчурний фонд, заснований Денисом Дмитренком та Сергієм Токарєвим у 2021 році. Фонд інвестує у стартапи на стадіях від Pre-seed до Series А у різних індустріях, фокусуючись переважно на сфері корпоративних SaaS-рішень, fintech, геймінгу та продуктів на основі AI.  За три роки свого існування фонд вже проінвестував в такі відомі стартапи як Deel, The Guarantors, Oura, Pipe, Alma, Playco, Dapper Labs, Alter та понад 35 інших компаній. Roosh Ventures має офіси в Києві, Парижі та Лондоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини